Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα σοκολάτα καραμέλα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Παρασκευή, 04/09/09
Υλικά
Για παντεσπάνι σοκολάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο (25γρ)
  • 1 & 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι up (185γρ)
  • 250γρ βούτυρο
  • 1 & 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη (200γρ)
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ¾ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα (125ml)
Για την κρέμα
  • 350γρ τυρί mascarpone
  • 400γρ κρέμα γάλακτος
Για την καραμέλα
  • 60γρ βούτυρο
  • ¾ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη (100γρ)
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα (60ml)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν.
  • Όταν ενωθούν, χτυπάμε πιο δυνατά για 2΄-3΄λεπτα έως οτου αλλάξει χρώμα το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 ή 22cm, στρώνουμε λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 160ºc αέρα για 50΄λεπτα. 
Κρέμα
  • Χτυπάμε τη κρέμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη, ρίχνουμε το mascarpone και χτυπάμε λίγο για να ενωθεί με την κρέμα.
Καραμέλα
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι βούτυρο, γάλα, ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Στήσιμο
  • Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη.
  • Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα, απλώνουμε το 1/3 της κρεμας και περιχύνουμε με το 1/3 της καραμέλας.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, την μισή κρέμα και την μισή καραμέλα.
  • Στο τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι με την υπόλοιπη κρέμα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
  • Παγώνουμε για 30΄λεπτα.
Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου''Καφές με την Ελένη''

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11571
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-09-2009 22:29
 
Ακούγεται πεντανόστιμη Νιτσάκι  
Μπράβο σου
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 )