Σελίδα 1 από 2 Τα λουκουμαδάκια αυτα ειναι κυριολεκτικα οτι πιο γρηγορο και ευκολο μπορειτε να φτιαξετε. Χρειαζεστε μόνο 2 υλικα για τη ζύμη που λιγο-πολυ υπαρχουν σε κάθε σπιτι. Ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά,δε θέλει η ζυμη φουσκωμα και τα παιδια τρελαινονται!! Υλικά - 400γρ. αλευρι που φουσκωνει μόνο του (δηλ.1 φαριν απ παρα κάτι)
- 1 κουτακι sprite αναψυκτικό
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Για το μέλωμα- Μελι
- κανέλλα, τριμμένο καρύδι ή λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση Σε ενα μπώλ ριχνουμε το αλευρι και αδειζουμε τη sprite ανακατευοντας με ενα κουταλι. Ριχνουμε μια πρεζα αλατι και το μειγμα ειναι έτοιμο. Τηγανίζουμε ριχνοντας μειγμα με ενα κουταλακι σε βαθια κατσαρολα με αρκετο λάδι το οποιο εχει καψει καλά (προς τη μέση χαμηλώνουμε λίγο το ματι για να ψηθουν καλα ως μεσα). Μολις παρουν χρυσαφι χρωμα οι λουκουμαδες μας τους βγαζουμε για λίγο πανω σε απορροφητικό χαρτι και ρίχνουμε τους επόμενους. Σε ενα μπρικι ζεσταινουμε το μελι και περιχυνουμε καθε στρωση λουκουμάδες που μεταφερουμε σε πιατελα απο το απορροφητικο χαρτί. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρυδι ή με λιωμενη κουβερτουρα. - Tips:Το μειγμα ειναι αρκετά παχυρευστο αν το κάνετε πιο αραιο θα απλωσουν και θα έχετε ωραιότατες τηγανίτες.Τα πρωτα λεπτα που θα ρίξετε το μειγμα μπορει να κολλησουν για λιγο στον πατο με μια τρυπητη τους κουνατε λιγο και ανεβαινουν στην επιφανεια.
- Αν θελετε μπορείτε με μια σύριγγα να κάνετε ενεσεις στο καθε λουκουμαδακι έιτε με μέλι ειτε με λιωμένη σοκολάτα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
- Το λάδι για το τηγάνισμα ειναι προτιμότερο να ειναι σπορέλαιο για πιο ελαφριά γευση.
Καλή Όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 28057 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|