Η συνταγή είναι παραλλαγή της πορτοκαλόπιτας της Α. Μπαρμπαρίγου με λίγο αλλαγμένα τα υλικά (για να μην έχει πολύ ζάχαρη και αυγά) Είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο Υλικά - 2 κεσεδάκια γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Ξύσμα απο 5 μανταρίνια (ή 2 πορτοκάλια)
- 1 ποτήρι οποιοδήποτε σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό στυμένα μανταρίνια (ή πορτοκάλια)
- 6 αυγά
- 2 φακελάκια μπεικιν
- 2 βανίλιες
- 2πακέτα φύλλα κρούστας
Για το σιρόπι - 2 μέρη ζάχαρη
- 3 μέρη νερό
- φλούδα από 2 μανταρίνια (ή ένα πορτοκάλι)
| |
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τα φύλλα κρούστας. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα σπάμε ακατάστατα τα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε το μείγμα στους 170 για περίπου 25' με 30'
Σιρόπι: Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15' Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15736 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |