Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αστακομακαρονάδα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 24/09/09
dsci0782_400
Υλικά :
  • 1-2 αστακοί (1,000-1300gr) , φρέσκο κατά προτίμηση
  • Μισή κούπα λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι, νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • Μισή κόκκινη (προαιρετικά)
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας η φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • ½ κούπας κρασί λευκό
  • Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • 1 πακέτο μακαρόνια ή λιγκουίνι
 Εκτέλεση

Βάζουμε σε  μια κατσαρόλα με νερό αρκετό που βράζει τον αστακό και βράζουμε για 10 λεπτά

dsci0783_400Βγάζουμε τον αστακό από νερό αλλά δεν το χύνουμε. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτα. Προσθέτουμε και 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει καλά . 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε και τον αστακό αφού τον έχουμε ανοίξει από κάτω και καθαρίσει (χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα του) και προσεκτικά τον ξεπλένουμε για να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες. Αν δεν τα καταφέρνετε μπορείτε να τον καθαρίσετε κανονικά χωρίς όμως να πετάξετε τίποτα από το εσωτερικό του. Ανακατεύουμε τον αστακό με τη σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό όπου βράσαμε τον αστακό, αφού πρώτα έχουμε προσθέσει νερό τόσο όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια Το νερό του αστακού, πριν βάλουμε τα μακαρόνια το έχουμε σουρώσει πολύ καλά από σουρωτήρι που έχουμε βάλει πανί , για να είμαστε σίγουροι ότι το νερό μας είναι καθαρό.

Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα΄ ανακατεύουμε και  τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

  • Μην παραβράσετε τα μακαρόνια
  • Βάλτε λιγκουίνι του πάει πολύ
  • Αν ο αστακό σας είναι φρέσκος μην  βάλετε πολλά μυριστικά για ν΄  αναδεικνύεται  η γεύση του.
  • Κρατήστε το πρώτο νερό για να βράσετε τα μακαρόνια μόνο αν είναι φρέσκος ο αστακός
  • Μπορείτε να προσθέσετε το νερό αυτό μέσα στη σάλτσα και να βράσετε εκεί τα μακαρόνια (έτσι έχω κάνει και  στις  φωτογραφίας γιατί τον έκανα στο νησί και βαριόμουν να λερώνω πολλά σκεύη , συνήθως τον κάνω όπως στη συνταγή, μου αρέσει καλύτερα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11145
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 24-09-2009 06:52
 
Δεν είναι τόσο η συνταγή που την κάνω και γω έτσι... είναι αυτές οι ρημαδιασμένες φωτό που με τσακίζουν... :upset :upset :upset  
Τα αστακουδάκια ―να υποθέσω― τα έπιασε ο «θαλασσόλυκος»?
 
Mary
2. 24-09-2009 07:24
 
Αχ θα συμφωνήσω με την Μαίρη  
Τι υπέροχες φωτογραφίες είναι αυτές Βούλα μου? :upset :upset
 
mariazouganeli
3. 24-09-2009 09:23
 
Α ρε Βούλα τι μου κάνεις...Ζαλίστηκα με τις φωτογραφίες :zzz
 
vago
4. 24-09-2009 10:12
 
εγω δε ζηλεψα το αστακουδακι αλλα το παραθαλασσιο πεζουλακι :grin  
πολυ ωραια φωτο βουλα!!
 
margarita79
5. 24-09-2009 10:14
 
Καταπλικτική συνταγή και οι φωτογραφίες τι να πώ ...άψογες είναι λίγο ! Μπράβο σου αλλα δεν μας είπες ποιος έπιασε τους αστακούς γιατί τουλάχιστο εμείς στην Αθήνα δεν είναι και τόσο εύκολο να βρούμε τέτοιους...
 
marylou
6. 24-09-2009 10:38
 
Μπράβο βρε Μάρτζι. 
Να ’χεις τρεις αστακουδάρες απέναντι σου και συ να λαχταράς το μαντρότοιχο... 
Τι να πω... :grin :grin :grin
 
Mary
7. 24-09-2009 10:39
 
εμ, δε μπορώ να σας απαντήσω ποιος έπιασε τους αστακούς. Απαγορεύεται η αλιεία τους τον Αύγουστο και θα μας πάνε μέσα :roll
 
ArXoS
8. 24-09-2009 10:46
 
Αχ! το είχα ξεχάσει! 
Το σώζω όμως. 
 
Βρε Βούλα πες στον Μπομπ τον Σφουγγαράκη να μη σου ξαναφέρει αστακούς τον Αύγουστο γιατί θα τον μαλώσω. ;)
 
Mary
9. 24-09-2009 18:41
 
Κι εμένα μ αρέσει πολύ η φωτό, μυρίζει καλοκαιράκι :)  
Εμ αν έχεις προσωπικό ψαρά κάνεις θαύματα ;)  
Μπράβο Βούλα και για τη φωτό και για τη συνταγή.
 
Faye
10. 25-09-2009 08:04
 
Απαπα με στείλατε :upset σουπερ πιάτο λέμε!!!!!!!!! :zzz :zzz :zzz
 
atalanth
11. 25-09-2009 10:40
 
Γκλλλουπ :eek Τ΄ήταν αυτό,Βουλίτσα,μέσ΄την μελαγχολία του φθινοπώρου :upset.Πάνω που το χωνεύαμε οτι έφυγε το καλοκαιράκι :cry τί αστακούδια :zzz τί πεζούλες ;) τί αναφορές στο νησί :roll είν΄αυτές :? Το καλοκαιράκι θέλω πρόσκληση :cry
 
joannoula
12. 25-09-2009 15:18
 
Είναι αλήθεια πως το νησί έχει πολλούς αστακούς.Οπως και να τους μαγειρέψεις όταν είναι φρέσκοι είναι άλλο πράγμα  
Όσο για το Μπομπ Μαίρη μου θα του το πω, αλλά ξέρεις άμα του κάτσει κάτι δεν καταλαβαίνει και πολλά!!
 
voula
13. 29-09-2009 05:51
 
Πράγματι, πρώτα, τρώμε με τα μάτια :eek :eek :eek και ο φρέσκος αστακός δεν συγκρίνεται με τίποτα!!! 
Μπράβο παιδιά...με κάνατε να νοσταλγήσω το καλοκαιράκι :sigh
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός