Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μουσταλευριά Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 25/09/09
Υλικά

Αναλογία : 5 ποτήρια μούστο με 1 ποτήρι νισεστέ ή αλεύρι. {Μετράμε πάντοτε με το ίδιο  μέτρο-ποτήρι}.

  • 10 ποτήρια του νερού γεμάτα μούστο,
  • 2 ποτήρια του νερού γεμάτα νισεστέ {κόρν φλάουρ χωρίς άρωμα}.
  • Κανέλλα σκόνη, για το πασπάλισμα,
  • Σουσάμι, αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα φύλλα,
  • Καρύδια κομμένα για πασπάλισμα.
  • 1 μεγάλη κατσαρόλα και 10 μπολ για σερβίρισμα.
Εκτέλεση
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν τα 8 ποτήρια μούστου, και συγχρόνως σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 2 ποτήρια μούστου φυσικής θερμοκρασίας, με 2 ποτήρια νισεστέ ή αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το περιεχόμενο με το μείγμα του μπολ στον μούστο που βράζει στην κατσαρόλα μας, και ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχώς με το σύρμα αναδευτήρα, γιατί κολλάει πολύ εύκολα στον πάτο..
  • Μόλις γίνει μια γυαλιστερή σαν μεταξωτή πηχτή κρέμα και αρχίζει να κάνει μεγάλες τρύπες και φουσκάλες και κάνει πλάφ-πλούφ, σβήνουμε την φωτιά και την αποσύρουμε από την εστία. Είναι έτοιμη η μουσταλευριά.
  • Σερβίρεται σε πιατάκια του φρούτου ή σε μπολάκια, και την πασπαλίζουμε, με κανέλλα σκόνη, σουσάμι και καρύδια ή αμύγδαλα φυλλαρισμένα {δηλ. κομμένα σε φέτες ασπρισμένες}.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν ανακατέψουμε τον νισεστέ με μούστο ζεστό θα σβολιάσει και δεν θα γίνει καθόλου καλή η μουσταλευριά. Αντίθετα με το αλεύρι πού το ανακατεύουμε όπως νάναι αρκεί να το ανακατέψουμε για να διαλυθεί καλά. Η κρέμα ή η μουσταλευριά πού γίνεται με νισεστέ είναι απαλή, γυαλιστερή σαν μεταξωτή , και δεν συγκρίνεται σε γεύση με την άλλη του αλευριού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11385
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 13-10-2009 13:56
 
Θα την κάνω αν βρω τώρα μούστο.Από όσες έχω ψάξει και βρει βλέπω ότι είναι η πιό λεπτομερής περιγραφικά γιά την παρασκευή της και υπάρχει και το αγαπημένο μου πλάφ-πλούφ-πλόφ!!!Θα επανέλθω μόλις την φτιάξω. :p
 
ORFEAS
2. 13-10-2009 13:59
 
Χρειάζεται καθόλου να βάλω στάχτη :?
 
ORFEAS
3. 13-10-2009 14:54
 
λΟΙΠΌΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ : 
ΣΕ ΠΟΛΛΆ ΜΈΡΗ ΒΑΖΟΥΝ ΛΙΓΗ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΗ Η ΖΥΜΩΣΗ. ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ. ΠΡΙΝ.  
 
ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΞΥΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΣΠΡΟ ΧΩΜΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ.  
 
ΕΓΩ ΕΒΑΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΧΤΗ.  
 
ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ 
 
ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΠΗΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ,Ή ΝΙΣΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ...  
 
ΤΩΡΑ ΕΣΥ...ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ. η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙς ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
 
pastaflora
4. 19-10-2009 10:08
 
Ευχαριστώ πολύ γιά την περιεκτική απαντησή σου.Η μητέρα μου θυμάμαι έβαζε στάχτη αλλά εγώ θα την δοκιμάσω χωρίς, σύμφωνα με την προτροπή σου!!!!!!!!!!! ;)
 
ORFEAS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )