Υλικά Αναλογία : 5 ποτήρια μούστο με 1 ποτήρι νισεστέ ή αλεύρι. {Μετράμε πάντοτε με το ίδιο μέτρο-ποτήρι}. - 10 ποτήρια του νερού γεμάτα μούστο,
- 2 ποτήρια του νερού γεμάτα νισεστέ {κόρν φλάουρ χωρίς άρωμα}.
- Κανέλλα σκόνη, για το πασπάλισμα,
- Σουσάμι, αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα φύλλα,
- Καρύδια κομμένα για πασπάλισμα.
- 1 μεγάλη κατσαρόλα και 10 μπολ για σερβίρισμα.
Εκτέλεση - Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν τα 8 ποτήρια μούστου, και συγχρόνως σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 2 ποτήρια μούστου φυσικής θερμοκρασίας, με 2 ποτήρια νισεστέ ή αλεύρι.
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο με το μείγμα του μπολ στον μούστο που βράζει στην κατσαρόλα μας, και ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχώς με το σύρμα αναδευτήρα, γιατί κολλάει πολύ εύκολα στον πάτο..
- Μόλις γίνει μια γυαλιστερή σαν μεταξωτή πηχτή κρέμα και αρχίζει να κάνει μεγάλες τρύπες και φουσκάλες και κάνει πλάφ-πλούφ, σβήνουμε την φωτιά και την αποσύρουμε από την εστία. Είναι έτοιμη η μουσταλευριά.
- Σερβίρεται σε πιατάκια του φρούτου ή σε μπολάκια, και την πασπαλίζουμε, με κανέλλα σκόνη, σουσάμι και καρύδια ή αμύγδαλα φυλλαρισμένα {δηλ. κομμένα σε φέτες ασπρισμένες}.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν ανακατέψουμε τον νισεστέ με μούστο ζεστό θα σβολιάσει και δεν θα γίνει καθόλου καλή η μουσταλευριά. Αντίθετα με το αλεύρι πού το ανακατεύουμε όπως νάναι αρκεί να το ανακατέψουμε για να διαλυθεί καλά. Η κρέμα ή η μουσταλευριά πού γίνεται με νισεστέ είναι απαλή, γυαλιστερή σαν μεταξωτή , και δεν συγκρίνεται σε γεύση με την άλλη του αλευριού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 13073 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |