Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κώκ το γιγάντιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 26/09/09
Ευρετήριο άρθρου
Κώκ το γιγάντιο
Σελίδα 2
phpmoqtrbam_400_01

Το κώκ είναι πολύ αγαπημένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων.O άνδρας μου τρελαίνεται! Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα γιγαντοκωκ για να το ευχαριστηθούμε.Είχα διαφωνία με τον καλό μου για τον αν το κωκ έχει ή όχι σιροπι.Εγω σας δίνω τη συνταγή και εσείς αν θέλετε το σιροπιάζετε!!

Yλικά

Για τη βάση

  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ¼ κούπα γάλα
  • 1 κ.σ μπέικιν
  • 1-2 βανίλιες

Για τη γέμιση

  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης
 

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι(το σιρόπι είναι προαιρετικό)

  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπα νερό
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη βάση στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά να αφρατεψουν.Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 στρογγυλά ταψάκια 22 εκ. καλυμμένα με βουτυρωμένη λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν καλά αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά.Δεν ειναι απαραιτητο να το βαλετε ολο το σιροπι καλο ειναι να βαλετε τοσο ωστε οι βασεις ισα να βραχουν.

phpd5btijam_400

Αφήνουμε να τραβήξει και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού(την σβήνουμε λίγο πριν να πάρει βράση)  και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί και ετοιμαζόμαστε να μοντάρουμε το κωκ μας.

phpkjjegtam_400

Βάζουμε το ένα κομμάτι της βάσης σε μια πιατέλα και απλώναμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε το άλλο κομμάτι πάνω σε μια σχάρα αφού έχουμε στρώσει από κάτω μια λαδόκολλα και περιχύνουμε στο κέντρο τη κρέμα σοκολάτας να πάει παντού.

phpbae6usam_400

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και καπακώνουμε το γλυκό μας!Το γιγαντοκώκ μας είναι έτοιμο!!!!

Tip:Αν βάλετε σιρόπι μειώστε κατα μισή κουπα τη ζάχαρη στις βάσεις.

Τη σοκολατα που εχει τρεξει πανω στη λαδόκολα μπορειτε να την ανακατεψετε με ξηρους καρπους και να φτιαξετε σοκολατακια.

 

Καλή επιτυχία!

php25f12vam_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 22553
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (27)
1. 28-09-2009 06:31
 
Έχω μείνει άφωνη!!! 
Μπράβο, Μαργαρίτα!!!
 
katerina
2. 28-09-2009 08:28
 
Καλέ τι γλυκό είναι αυτό...τι μας κάνεις πρωί πρωί, για άλλη μια φορά έγραψες..μπράβο σου Μαργαρίτα.
 
marylou
3. 28-09-2009 08:52
 
Εκτός από πεντανόστιμο είναι και πραγματικά εντυπωσιακό!! Μπράβο! Καταπλητική ιδέα. Εγώ πάντως θα το σιρόπιαζα λιγουλάκι ;) .
 
vago
4. 28-09-2009 10:12
 
Ε, ξεπέρασες τον ευατό σου πιά ! 
Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!!!!!!!!!!! Και γιγάντιο !!!!!!!!! 
Κι εγώ λίιιιγο όπως λέει η Βάγγο θα το ήθελα σιροπιαστό, λίγο όμως.
 
sgr
5. 28-09-2009 11:02
 
Τεράστιο, σοκολατένιο και αν γίνει και σοροπιαστό θα είναι σούπερ! 
Εύγε Μάρτζι!
 
Mary
6. 28-09-2009 11:09
 
:grin Κοριτσια ναι ειναι οντως γιγαντιο, πολυ εντυπωσιακο και νοστιμο.Τελικα εσεις το κωκ το ξερετε με σιροπι ή χωρις?
 
margarita79
7. 28-09-2009 11:11
 
Εγω το ξέρω με λίγο σιρόπι να είναι μαλακό και ζουμερό αλλά όχι να τρέχουν τα σιρόπια.
 
vago
8. 28-09-2009 11:17
 
ναι ετσι νομιζω και εγω βαγγο αλλα οσες συνταγες εχω διαβασει ειναι χωρις σιροπι..δε ξερω γιατι. 
Και ενας φιλος μου αρτοποιος που ανακατευεται με γλυκα χωρις σιροπι μου το ειπε..
 
margarita79
9. 28-09-2009 11:26
 
Σούπερ το κωκ :zzz Μπράβο Μαργαρίτα :zzz
 
atalanth
10. 28-09-2009 19:46
 
μαργαριτούλα εύγε...τέλειοοοοοοοο! :) :)
 
sardelaki
11. 28-09-2009 19:51
 
πω πω τελειο φαινεται και ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι :zzz εγω παντως αν θελεις τη γνωμη μου λιγο σιροπακι θα εβαζα ετσι να ειναι το κατω μερος λιγο μαλακο
 
sofianaf
12. 28-09-2009 20:20
 
Καλησπέρα φαίνεται καταπληκτικό φοβερό. Είναι πολύ ωραίο, σκέφτομαι σύντομα να το φτιάξω, συγχαρητήρια.
 
annakouki
13. 28-09-2009 20:53
 
Καλά απ τον τίτλο κατάλαβα ότι κάτι "σατανικό" δημιούργησες πάλι. :grin  
Απίστευτο είναι και πολύ εντυπωσιακό να το πας δώρο. 
Τώρα για το σιρόπι εμένα μ αρέσει αλλά όπου έχω φάει μεγάλο το βρίσκω σκέτο, τα μικρούλικα βρίσκω με σιρόπι. 
Αλήθεια βρε Μαργαρίτα τα μικρά που τα φτιάχνουμε; Στα φορμάκια για μαφίν λες;
 
Faye
14. 28-09-2009 22:03
 
Faye μου τα μικρα ..χμμ... 
καπου ειχε παρει το ματι μου οτι μπορουν να γινουν με κορνε και ζωγραφιστους κυκλους σε λαδοκολλα αλλα εγω το βρισκω εξαιρετικα δυσκολο να πετυχεις ομοιομορφο σχημα. 
Τα φορμακια για μα φινς παλι δεν κανουν γιατι θα τα εκαναν να μοιαζουν με πυργους :grin  
Εγω θα εψηνα ολο το μειγμα σε μια ή σε 2 λαμαρινες στρωμενες με λαδοκολλα σαν παντεσπανι δηλαδη και μετα θα εκοβα με ποτηρι μεσαιου μεγεθους(σαν αυτα του καφενειου) στρογγυλες βασεις. 
Βεβαια θα ειχα χασουρα ετσι αλλα μετα οπως ειπες και εσυ θα εκανα γλυκοσφηνακια :grin :grin :grin
 
margarita79
15. 29-09-2009 05:42
 
:eek :eek :eek :eek Μαργαρίτα με λίγωσες πρωί πρωί!!!! 
Τί έφτιαξες παιδάκι μου πάλι....χίλια μπράβο!!! 
Θα δοκιμαστεί άμεσα κατόπιν μαζικής απαιτήσεως 8) 8)
 
Flora


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/08/13 )