Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κις Λορέν Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 28/09/09
Ευρετήριο άρθρου
Κις Λορέν Νο.01
Σελίδα 2
p9280031_400
Υλικά

για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό παγωμένο
  • αλάτι-πιπέρι

για τη γέμιση:

  • 250 γρ. μπέικον
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
p9280024_400

Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πηρούνι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς, με αέρα, στη μέση του φούρνου για 20 λεπτά.

p9280026_400

Για τη γέμιση
Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τηγανίζετε χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να χρυσίσει. Στραγγίζετε το περιτό λίπος. Τρίβετε το τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.Στρώνετε το μπέικον στη μισοψημένη τάρτα. Καλύπτετε με το τυρί και τέλος ρίχνετε το μείγμα των αυγών.

Ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα.

p9280028_400

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (77) | Εμφανίσεις: 68934
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (27)
16. 30-11-2009 00:03
 
Μαίρη μου την έφτιαξα και έγινε θεική. Χίλια μπράβο. Οι κουμπάροι έγλυφαν τα δάχτυλά τους. :eek
 
mariaZ
17. 30-12-2009 12:44
 
για βοηθήστε-την εκανα και η ζυμη εμεινε καπως αψητη. Τί να αλλάξω? Παραπανω χρόνο ή θερμοκρασία? Το αφησα 20 λεπτα στον αερα στους 180... 
 
κατα τα αλλα ηταν πεντανοστιμη,απλα δεν μπορω τη ζυμη να μου "μυριζει " ωμη... 8)
 
kihli
18. 30-12-2009 12:45
 
εννοουσα,και προφανως αλλη μιση ωρα σχεδον μετα,με τη γεμιση...
 
kihli
19. 30-12-2009 13:49
 
Kihli αν το ζυμάρι σου το άπλωσες σε μικρή ταρτιέρα και ήταν ποιο χοντρό το βρίσκω λογικό να μην ψήθηκε τελείως. Η δική μου ταρτιέρα είναι 30 cm (λάθος μου που δεν το έγραψα στη συνταγή) και απλώνετε αρκετά η ζύμη. Οι χρόνοι που γράφω είναι σωστοί γιατί τους μετράω πριν γράψω μια συνταγή. 
Η δική μου μετά το πρώτο 20λεπτο ψήσιμο είναι σχεδόν έτοιμη.
 
Mary
20. 30-12-2009 16:51
 
σ'ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση! 
 
είναι οντως 30 εκ.διαμετρος η ταρτιερα μου,μαλιστα τα διπλανα ειχαν αρχισει να αρπάζουν...ουχ... :upset θα ξαναδοκιμασω με πιο λεπτη ζυμη και θα επανελθω. ευχαριστω και πάλι!
 
kihli
21. 31-10-2010 16:33
 
το εφτιαξα σημερα μαζι με γεμιστο μπιφτεκι ρολο που και αυτο θεσπεσιο. 
το κις λορεν απλα τελειο!!! 
ακριβως οτι λεει η δημιουργος ειναι πολυ μελετημενο.μην αυτοσχεδιασετε. 
εκανα ενα λαθος...τοψησα μαζι με το αλλο φαγητο ταυτοχρονα και δε πηρε χρωμα απο κατω...αλλα το ξαναβαλαμε λιγο μονο του και διορθωθηκε.το συνιστω ανεπιφυλαχτα
 
jslam
22. 12-07-2011 00:20
 
Πολύ νόστιμο. Το έκανα πριν μια εβδομάδα σε τραπέζι και άρεσε σε όλους. Εκτύπωσα τη συνταγή σου αρκετές φορές γιατί μου τη ζήτησαν όλοι. Εβγαλα και φωτογραφία αλλά με κινητό και μου βγήκε πολύ χάλια. Την επόμενη θα το φωτογαφήσω με την κανονική μου μηχανή
 
reniam
23. 10-02-2012 08:18
 
Μαίρη, έχω φτιάξει την Κις Λοραίν σου και την έφερα σήμερα στο γραφείο για κέρασμα για τη γιορτή μου (μαζί με το κέικ Ζέβρα επίσης από το Greek Masa) και άρεσαν και τα δύο τρελά!!! Έβαλα όμως και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο στη γέμιση που έγραφε σε μια άλλη συνταγή που έκανα παλιά και της πάει πολύ!
 
Lily74
24. 29-11-2013 08:01
 
Μαίρη μου, την έφτιαξα ΞΑΝΑ και την έφερα στη δουλειά να κεράσω για τη γιορτή του γιόκα μου που είναι αύριο (Ανδρέας) και φυσικά ήταν ΤΕΛΕΙΑ και την τσακίσαμε! 
Μπράβο και πάλι
 
Lily74
25. 14-01-2017 18:30
 
Την εκανα σημερα παλι αλλα αυτη την φορά την εκανα σε ατομικες φορμες. Πολυ ωραια!!!! :) :) :)
 
georgi79
26. 24-11-2017 19:00
 
Αυτή η συνταγή τα σπάει! Φτιάχνω τη ζύμη και για άλλες αλμυρές τάρτες όπως με πράσα και μπέικον. Είναι τέλεια.
 
Lily74
27. 24-11-2017 19:00
 
Αυτή η συνταγή τα σπάει! Φτιάχνω τη ζύμη και για άλλες αλμυρές τάρτες όπως με πράσα και μπέικον. Είναι τέλεια.
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/07/15 )