Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπισκότα με κεράσι και παπαρουνόσπορο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 29/09/09
sardelaki_400
Υλικά:
  • 50γρ. παπαρουνόσπορο αλεσμένο
  • 125 γρ. βούτηρο
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. τσαγιού μπέικιν
  • κερασάκια ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουτ. σούπας χυμό κεράσι
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε λίγα κερασάκια και τα κόβουμε πολύ μικρά.
  • Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη άχνη. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό κεράσι και τα ψιλοκομμένα κερασάκια.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τον αλεσμένο παπαρουνόσπορο και το μπέικιν μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στο μείγμα που κάναμε ανακατεύοντας απλά με μία κουτάλα κι όχι με το μίξερ.
  • 'Επειτα παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε σε κορνέ (σχήμα μεγάλου αστεριού κατά προτίμηση) και βγάζουμε το σχέδιο σε ταψί (μέγεθος ενός καρυδιού) κι επάνω βάζουμε ένα κεράσι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο κι έπειτα τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς γύρω στα 10-12 λεπτά.

Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4669
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 30-09-2009 06:36
 
Sardelaki μου σουπερ!εντυπωσιαστηκα και μονο που τα ειδα :p
 
margarita79
2. 30-09-2009 06:37
 
είναι και πεντανόστιμα μαργαριτούλα μου!
 
sardelaki
3. 30-09-2009 15:53
 
Τέλεια φαίνονται τα μπισκοτάκια. Θέλω μόνο να σε ρωτήσω που αλέθεις τον παπαρουνόσπορο? Στο multi γίνεται? Αυτό που έχεις στολίσει στα μπισκοτάκια είναι γλάσο ζάχαρης με λεμόνι?
 
Mary
4. 30-09-2009 16:29
 
Όλα καλά και όλα υπέροχα! και η γεύση και η εμφάνιση. Αριστα.  
 
Τον παπαρουνόσπορο όμως, τι τον ήθελες;;;;?? ξέρεις την προέλευσή του;;; 
 
Θασου συνιστούσα να τον αποφεύγεις, όχι μόνο εκεί σλλά κσι πσντού όπου τον χρησιμοποιούσες...Βάλε καλλίτερα σουσάμι απλό που είναι και υγιεινό...Και δεν έχει και την βαρειά γεύση του....σπορου..!!
 
pastaflora
5. 30-09-2009 17:03
 
mary μπορεις να χρησιμοποιήσεις τα μικρά σποράκια οπότε δεν θα χρειαστούν και άλεσμα!
 
sardelaki
6. 30-09-2009 17:38
 
pastaflora ναι ξέρω την προέλευση του...ξέρω πως είναι ένα φυτό που καλλιεργείται για τους καρπούς του, που απο τον χυμό του φτιάχνουν το όπιο, και από τα σπόρια του,που δεν έχουν υπνωτικές ιδιότητεςφτιάχνουν το μπαχαρικό! Αυτά...ελπίζω να σε κάλυψα ως προς της γνώσης μου...εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο. όποια φίλη θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάτι άλλο! :)
 
sardelaki
7. 30-09-2009 21:54
 
Εντυπωσιακά σαρδελάκι μπράβο σου :)  
 
Γλάσο έχεις από πάνω έτσι;
 
Faye
8. 01-10-2009 11:35
 
faye ναι γλάσο...αλλά μπορείς να γαρνίρεις με ό,τι θέλεις...μπορείς να βουτήξει και το μισό του μπισκότου π.χ. σε γλάσο σοκολάτας! :zzz
 
sardelaki
9. 01-10-2009 23:14
 
Πολύ ωραία τα μπισκότα σου και εντυπωσιακά! Σ΄ευχαριστούμε
 
voula
10. 15-10-2009 14:08
 
eyxaristw voula...perimenw entipwseis an ta ftiaksei kapoia kopela!
 
sardelaki
11. 15-10-2009 14:18
 
που το βρισκουμαι το παπαρουνοσπορο ξερεις κανεις???
 
xristinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός