Υλικά: - 50γρ. παπαρουνόσπορο αλεσμένο
- 125 γρ. βούτηρο
- 60γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. τσαγιού μπέικιν
- κερασάκια ζαχαροπλαστικής
- 1 κουτ. σούπας χυμό κεράσι
Εκτέλεση: - Παίρνουμε λίγα κερασάκια και τα κόβουμε πολύ μικρά.
- Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη άχνη. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, τον χυμό κεράσι και τα ψιλοκομμένα κερασάκια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τον αλεσμένο παπαρουνόσπορο και το μπέικιν μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στο μείγμα που κάναμε ανακατεύοντας απλά με μία κουτάλα κι όχι με το μίξερ.
- 'Επειτα παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε σε κορνέ (σχήμα μεγάλου αστεριού κατά προτίμηση) και βγάζουμε το σχέδιο σε ταψί (μέγεθος ενός καρυδιού) κι επάνω βάζουμε ένα κεράσι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο κι έπειτα τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς γύρω στα 10-12 λεπτά.
Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6193 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |