Υλικά - 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή φύλλο κουρού
- 4 κολοκυθάκια μέτρια
- 4 φέτες μπέικον
- ¼ τυρί φέτα
- Μισή κούπα ρεγκάτο
- Άνηθο
- Δυόσμο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- Πιπέρι
- 150 ml κρέμα γάλακτος light
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελάχιστο λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο μπέικον. Αφού τα΄αφήσουμε για λίγο , ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τ΄ αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους΄. Μόλις μείνουν με το λάδι τους σβήνουμε τη φωτιά και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ακακατεύουμε ελαφρά. Σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω τη γέμιση. Τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε μ΄ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά Παρατηρήσεις - Τα κολοκυθάκια με το ανακάτεμα στην κατσαρόλα θα λιώσουν αρκετά και έτσι γλιτώνουμε το τρίψιμο.
- Προσοχή τα φετάκια να είναι λεπτά.
- Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε με ένα αυγό και μισή κούπα γάλα, αλλά η κρέμα του πάει πολύ!
- Δοκιμάστε πριν βάλετε αλάτι γιατί τα τυριά και το μπεικον αρκούν.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 8835 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |