Τσιπούρες στο αλουμινόχαρτο |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Παρασκευή, 02/10/09 |
Υλικά (για 2 ψάρια) - 2 μεσαίες τσιπούρες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ούζο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια
- 4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 6 κλωναράκια μάραθο
- ½ φινόκιο κομμένο σε λωρίδες
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια. Στεγνώνουμε και χαράσουμε το σώμα τους με 3-4 μαχαιριές και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε. Μέσα στις χαρακιές βάζουμε τον μάραθο.
- Απλώνουμε διπλό αλουμινόχαρτο και κάνουμε ένα στρωματάκι για το ψάρι από φοινόκιο, δενδρολιβανο και φέτες λεμονιού. Βάζουμε πάνω το ψάρι και το σκεπάζουμε με την ίδια διαδικασία. Ραντίζουμε με το ούζο και το λάδι.
- Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο καλά, σε πακέτο, ώστε να μην φεύγει ατμός και ρίχνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40’.
| Το άρωμα που θα αναδυθεί μόλις ανοίξετε το πακέτο, δεν συναγωνίζεται με τίποτα!!! Σερβίρετε με χόρτα σαλάτα, φρέσκο ζεστό ψωμί και παγωμένο κρασάκι ή ουζάκι. Καλή όρεξη! |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13429 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )
|