Έχει υποβληθεί από Flora
|
Τρίτη, 06/10/09 |
Υλικά (για 4-6 μερίδες) - ½ κοτόπουλο
- 4 καρότα καθαρισμένα
- 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
- Λίγο σέλερυ ή σέλινο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μερικούς κόκους μπαχάρι, 1 δαφνόφυλλο
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Κρόκο Κοζάνης
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση - Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά με νερό να τα σκεπάζει, να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μπαχάρια, μερικούς στήμονες κρόκο και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκοκκαλίζεται εύκολα το κρέας.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, περνάμε από σήτα το ζωμό και τον μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε κομμάτια χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα. Ρίχνουμε και το λάδι.
- Τα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά και ομογενοποιηθεί η σούπα μας. ( Αν δεν έχετε τέτοιο «μαγικό» εργαλείο, βάζετε μικρές ποσότητες στο μπλέντερ, χτυπάτε και μεταφέρετε στην κατσαρόλα.) Αν είναι πολύ υδαρή, την αφήνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά να πιει τα υγρά της ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε ζεστή. Πασπαλίστε και με τραγανά κρουτόνς, της πάει πολύ.
Καλό μας Φθινόπωρο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 27391 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/12/11 )
|