Η φιλη μου η arma μου ειπε τη συνταγη αυτης της παραδοσιακης πιτουλας και μαλιστα δια τηλεφωνου.Εγω επειδη ειμαι λιγο ανυπομονη και δεν μπορουσα να περιμενω να παω απο κοντα να μου δειξει ειπα να τη φτιαξω.Η arma λοιπον μου ειπε οτι οι χωριανες λενε οτι ειναι επιτυχημενη οταν ειναι λεπτη και τραγανη.Νομιζω λοιπoν πως την πετυχα.Φιλεναδα ευχαριστω! Υλικά - 1 κουπα αλευρι
- 1/2 κουπα νερο βραστο
- 1/2 κ.γ αλατι
- 2 κ.σ λαδι
- λιγη ριγανη
- 1/2 κ.γ μπεικιν(δικη μου προσθηκη)
Εκτέλεση Ζεματιστη τη λενε επειδη στην ουσια ζεματαμε το αλευρι με το βραστο νερο.Φανταζομαι οτι παραδοσιακα η διαδικασια γινεται με το χερι αλλα εγω μαλλον ειμαι λιγο ευαισθητη και...καηκα... - Εβαλα λοιπον το αλευρι τη ριγανη και το μπεικιν στο μιξερ και απο πανω εριξα το βραστο νερο με το αλατι.
- Αφησα λιγο να ζυμωθει και προσθεσα το λαδι.Στη συνεχεια και αφου ειχε πεσει η θερμοκρασια συνεχισα με το χερι και εγινε μια απαλη ζυμη.
- Την απλωσα με το χερι μου και πασπαλισα με φετα τριμμενη.Στη συνεχεια τη διπλωσα και ξαναζυμωσα να ενσωματωθει η φετα.
| | - Στο τελος λαδωσα το ταψακι μου και την απλωσα μεσα.
- Πασπαλισα εξτρα τυρι φετα και εψησα στους 200 βαθμους για 30 λεπτα.
Ειναι αρκετα λεπτή,τρωγεται ζεστή και απο γεύση μου θύμησε πολύ το παραδοσιακο χωριατικο φύλλο.Καλή επιτυχία!! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 11719 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |