Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυρόπιτα Νο.11 (ζεματιστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 08/10/09
phpwz9xbjpm_400

Η φιλη μου η arma μου ειπε τη συνταγη αυτης της παραδοσιακης πιτουλας και μαλιστα δια τηλεφωνου.Εγω επειδη ειμαι λιγο ανυπομονη και δεν μπορουσα να περιμενω να παω απο κοντα να μου δειξει ειπα να τη φτιαξω.Η arma λοιπον μου ειπε οτι οι χωριανες λενε οτι ειναι επιτυχημενη οταν ειναι λεπτη και τραγανη.Νομιζω λοιπoν πως την πετυχα.Φιλεναδα ευχαριστω! 

Υλικά
  • 1 κουπα αλευρι
  • 1/2 κουπα νερο βραστο
  • 1/2 κ.γ αλατι
  • 2 κ.σ λαδι
  • λιγη ριγανη
  • 1/2 κ.γ μπεικιν(δικη μου προσθηκη)
Εκτέλεση

Ζεματιστη τη λενε επειδη στην ουσια ζεματαμε το αλευρι με το βραστο νερο.Φανταζομαι οτι παραδοσιακα η διαδικασια γινεται με το χερι αλλα εγω μαλλον ειμαι λιγο ευαισθητη και...καηκα...

  • Εβαλα λοιπον το αλευρι τη ριγανη και το μπεικιν στο μιξερ και απο πανω εριξα το βραστο νερο με το αλατι.
  • Αφησα λιγο να ζυμωθει και προσθεσα το λαδι.Στη συνεχεια και αφου ειχε πεσει η θερμοκρασια συνεχισα με το χερι και εγινε μια απαλη ζυμη.
  • Την απλωσα με το χερι μου και πασπαλισα με φετα τριμμενη.Στη συνεχεια τη διπλωσα και ξαναζυμωσα να ενσωματωθει η φετα.
phpz80k2tpm_400
  • Στο τελος λαδωσα το ταψακι μου και την απλωσα μεσα.
  • Πασπαλισα εξτρα τυρι φετα και εψησα στους 200 βαθμους για 30 λεπτα.
Ειναι αρκετα λεπτή,τρωγεται ζεστή και απο γεύση μου θύμησε πολύ το παραδοσιακο χωριατικο φύλλο.

Καλή επιτυχία!! 

pa070109_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 9591
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 08-10-2009 21:32
 
Ωραία και εύκολη Μαργαριτούλα :)  
Σε ποιά περιοχή τη φτιάχνουν έτσι; 
Τώρα όπως την βλέπω μου θυμίζει τη λεπτή ζύμη της πίτσας ξέρεις. 
Δε θα ήταν άσχημη μια μετάλλαξη σε πίτσα 
;)
 
Faye
2. 09-10-2009 03:27
 
Ζεματίστηκες αλλά δημιούργησες ;) ! Ωραίο ζυμαράκι. Μπράβο.
 
vago
3. 09-10-2009 07:37
 
Η φιλη μου ειπε οτι η συνταγη ειναι απο την Τραγανα Φθοιωτιδας.Παραδοσικακα εχει και αρκετο λαδι αλλα εγω αφενος εκανα μικρη ποσοτητα αφαιτερου δεν πολυαγαπαω τη λαδιλα και ετσι εβαλα λιγοτερο.
 
margarita79
4. 09-10-2009 07:42
 
Δεν κατάλαβα βρε Μαργ. δηλ. την δίπλωσες και την άπλωσες με το χέρι στο σχήμα του ταψιού και από πάνω πασπάλισες με φέτα ? ένα φυλλο δηλαδή κάνεις ? Ενδιαφέρουσα τυρόπιτα
 
sgr
5. 09-10-2009 07:46
 
Ναι sgr πρωτα την απλωνεις τη ζυμη με το χερι μετα ριχνεις το τυρι και μετα τη διπλωνεις και την ξαναζυμωνεις να ενσωματωθει το τυρι. 
Στο τελος ξαναπατας με τα δαχτυλα το ζυμαρι να ανοιξει στο ταψακι και πασπαλιζεις εξτρα φετα. 
Ενα φυλλο ειναι!
 
margarita79
6. 09-10-2009 13:09
 
Υπέροχη Μαργαριτούλα μου μου, και πολύ απλή...
 
pastaflora
7. 10-10-2009 08:03
 
Την έφτιαξα εχθές και βγήκε πάρα πολύ ωραία και τραγανή (χωρίς μπέικιν γιατί δεν είχα). Πανεύκολη και νόστιμη συνταγή. Συγχαρητήρια
 
soultana
8. 10-10-2009 08:16
 
Μπραβο Σουλτανα!!Χαιρομαι που σου αρεσε!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός