Αυτό το υπέροχο πιάτο το πρωτόφαγα μαζί σας, στην περσινή μας συνάντηση στον «Τζίτζικα & Μέρμηγκα». Έκτοτε το έχω φτιάξει πολλές φορές και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη στα τραπέζια μου. Η γεύση και η παρουσίασή του, αρέσουν πολύ. Υλικά (για 1 μιλφέιγ, 2 ατόμων) - 2 στρογγυλές χοντροκομμένες φέτες μελιτζάνας φλάσκας
- 2 στρογγυλές χοντροκομμένες φέτες κολοκυθιού
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ πιπεριά κόκκινη
- 2 φέτες από μανιτάρι πλευρώτους
- 2 στρογγυλές φέτες ½-1 εκ. Τυρί, μαστέλο Χίου
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για την πέστο βασιλικού - 1 χούφτα φύλλα βασιλικού, πλυμένα και στεγνωμένα
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γλ. κουκουνάρι
- ½ σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Ελαιόλαδο, όσο πάρει (περίπου ½ κούπα)
| |
Εκτέλεση - Λαδώνουμε, και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. 1’ πριν τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γλασσαριστούν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την πέστο βασιλικού. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά, μέχρι να βγει μια σάλτσα όχι πολύ υδαρή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
- Περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα το τυρί από καυτό μαντέμι ή σχάρα, μέχρι να ζεσταθεί και να μαλακώσει ελαφρώς. Το ιδανικό θα είναι, μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμώσεις από το καυτό σκεύος.
- Στήνουμε τα λαχανικά ανάμεικτα σε «πυργάκι» και τελειώνουμε με το τυρί. Περιχύνουμε με την πέστο, λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8091 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |