Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μιλφέιγ λαχανικών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 09/10/09

Αυτό το υπέροχο πιάτο το πρωτόφαγα μαζί σας, στην περσινή μας συνάντηση στον «Τζίτζικα & Μέρμηγκα». Έκτοτε το έχω φτιάξει πολλές φορές και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη στα τραπέζια μου. Η γεύση και η παρουσίασή του, αρέσουν πολύ.

Υλικά (για 1 μιλφέιγ, 2 ατόμων)
  • 2 στρογγυλές χοντροκομμένες φέτες μελιτζάνας φλάσκας
  • 2 στρογγυλές χοντροκομμένες φέτες κολοκυθιού
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 2 φέτες από μανιτάρι πλευρώτους
  • 2 στρογγυλές φέτες ½-1 εκ. Τυρί, μαστέλο Χίου
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για την πέστο βασιλικού

  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γλ. κουκουνάρι
  • ½ σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Ελαιόλαδο, όσο πάρει (περίπου ½ κούπα)

__400_08

Εκτέλεση   
  • Λαδώνουμε, και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.   1’ πριν τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γλασσαριστούν.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την πέστο βασιλικού. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά, μέχρι να βγει μια σάλτσα όχι πολύ υδαρή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  • Περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα  το τυρί από καυτό μαντέμι ή σχάρα, μέχρι να ζεσταθεί  και να μαλακώσει ελαφρώς. Το ιδανικό θα είναι,  μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμώσεις από το καυτό σκεύος.
  • Στήνουμε τα λαχανικά ανάμεικτα σε «πυργάκι» και τελειώνουμε με το τυρί. Περιχύνουμε με την πέστο, λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8091
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 10-10-2009 06:07
 
Καλα Φλο δεν εχω λογια...Εσυ παιδι μου ξεπερνας και τους σεφ..Φτου φτου!
 
margarita79
2. 10-10-2009 13:39
 
Λοιπόν... εσύ και η Μαργαρίτα πρέπει να έχετε κληρονομικό χάρισμα. Δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα. Είχα σκοπό να το φτιάξω αλλά όχι με Μαστέλλο. Έλεγα να βάλω χαλούμι.  
Το σίγουρο πάντως είναι ότι αποκλείεται να το έκανα τόσο τέλειο... Ζωγραφίζει το ζεύγος... :grin :grin  
Ο Γκι τη φωτογραφία την έχει για χόμπι ή την έχει κάνει επάγγελμα? :x
 
Mary
3. 10-10-2009 15:50
 
:upset :upset Αυτή η φλέβα του σεφ πόυ κυλάει στις φλέβες σου χαραμίζεται  
Επρεπε να πληρώνεσαι για να τα φτιάχνεις :x
 
mariazouganeli
4. 10-10-2009 23:02
 
Τι υπέροχο φαγάκι και τι φοβερή φωτο είναι αυτή βρε Φλώρα; :zzz  
Καλά εγώ αν το είχα μπροστά μου θα φοβόμουν να το αγγίξω μην το χαλάσω. :sigh  
Μπράβο σας βρε παιδιά. :)
 
Faye
5. 11-10-2009 06:51
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια :) :)  
Τώρα σκέφτηκα πως μπορεί να γίνει και σε ατομικές μπουκίτσες για ένα μπουφέ, με ροδέλες τσακώνικης μελιτζάνας αντί φλάσκας και ότι άλλο λαχανικό θέλουμε. Θα του πηγαίνει και μοτσαρελάκι στην κορυφή, που το βρίσκουμε σε μικρά μπαλάκια ;) και το δένουμε με οδοντογλυφίδα :zzz :zzz  
Τελικά, ο Γκι, πρέπει να το αποφασίσει να κάνει τη φωτογραφία επάγγελμα :grin :grin
 
Flora
6. 11-10-2009 06:53
 
@Μαίρη: Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντώνται, αγάπη μου :grin :grin :grin  
Και το χαλούμι θα του πηγαίνει πολύ :zzz
 
Flora
7. 11-10-2009 07:54
 
Ωχ...τέλειο είναι!!!!!!!!!!
 
Marinaki
8. 11-10-2009 13:57
 
Καλά Φλώρα είναι φοβερό! Τώρα τελευταία κάθε συνταγή σου είναι και μια ευχάριστη έκπληξη.
 
voula
9. 12-10-2009 10:16
 
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και με καθαρά επαγγελματική εμφάνιση καταλαβαίνεις τι εννοώ..μπράβο σου Φλωρα. Είναι πολύ καλή ιδέα για μπουφέ ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα. ;)
 
marylou
10. 12-10-2009 12:36
 
Φο βε ρό ! Δεν το κάνεις επάγγελμα βρε Φλο μου ?
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/10/09 )