Έχει υποβληθεί από Mary
|
Σάββατο, 10/10/09 |
Υλικά - 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο & 1 μικρό ολόκληρο
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη καρέ
- 1 λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 500 γρ. ρύζι
- 2 ποτηράκια κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 0,50 γρ. σαφράν
- 1 φλυτζ. αρακά
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 καλαμαράκια κομμένα σε δαχτυλίδια
- 1 πλοκάμι χταποδιού
- 500 γρ. μύδια ή κυδώνια
- 1 1/2 κ.γ. πάπρικα
- αλατι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το στήθος κοτόπουλου με το μικρό κρεμμυδάκι να βράσει σε 2 1/2 λίτρα νερό μέχρι να μαλακώσει. Φροντίστε ο ζωμός που θα μείνει να είναι τουλάχιστον 1 λίτρο. Βγάλτε το κοτόπουλο και ψιλοκόψτε το σε μικρά κομματάκια.
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάλτε λίγο νερό και σιγοβράστε το χταπόδι και τα καλαμαράκια για 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι να κάψει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και την πιπεριά να τσιγαριστούν. Προσθέτετε το λουκάνικο και το κοτόπουλο και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Σβήστε τα με το κρασί και προσθέτε την ντομάτα, τον αρακά, το σαφράν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το ρύζι. Προσθέτε ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάστε το τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό.
- Αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε και προσθέστε τα καλαμάρια, το χταπόδι, τις γαρίδες και τα μύδια. Προσθέστε λίγο ζωμό ακόμα και αφήστε το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο.
- Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και το καπάκι και αφήστε το να τραβήξει όλα τα υγρά.
Καλή σας όρεξη! Tips
| - Το λουκάνικο που πρέπει να μπει στην ισπανική παέλια λέγετε τσορίζο, αλλά δυστυχώς δεν το βρήκα στο market.
- Κανονικά το κοτόπουλο δεν χρειάζεται βράσιμο, αλλά τηγάνισμα στην αρχή της διαδικασίας, επειδή όμως, χρειαζόμουν το ζωμό του, σκέφτηκα να το βράσω πρώτα.
- Τα καλαμάρια και το χταπόδι έπρεπε να μπουν ωμά μαζί με τις γαρίδες και τα μύδια, αλλά επειδή φοβήθηκα μήπως δεν βράσουν καλά τους έκανα το 15λεπτό προβράσιμο.
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8522 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/05/11 )
|