Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παέγια Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Mary   
Σάββατο, 10/10/09
pa100020_400
Υλικά
  • 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο & 1 μικρό ολόκληρο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη καρέ
  • 1 λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 500 γρ. ρύζι
  • 2 ποτηράκια κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 0,50 γρ. σαφράν
  • 1 φλυτζ. αρακά
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 2 καλαμαράκια κομμένα σε δαχτυλίδια
  • 1 πλοκάμι χταποδιού
  • 500 γρ. μύδια ή κυδώνια
  • 1 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλατι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το στήθος κοτόπουλου με το μικρό κρεμμυδάκι να βράσει σε 2 1/2 λίτρα νερό μέχρι να μαλακώσει. Φροντίστε ο ζωμός που θα μείνει να είναι τουλάχιστον 1 λίτρο. Βγάλτε το κοτόπουλο και ψιλοκόψτε το σε μικρά κομματάκια.
pa100017_400
  • Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάλτε λίγο νερό και σιγοβράστε το χταπόδι και τα καλαμαράκια για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι να κάψει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και την πιπεριά να τσιγαριστούν. Προσθέτετε το λουκάνικο και το κοτόπουλο και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Σβήστε τα με το κρασί και προσθέτε την ντομάτα, τον αρακά, το σαφράν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το ρύζι. Προσθέτε ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάστε το τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό.
  • Αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά.
  • Ξεσκεπάστε και προσθέστε τα καλαμάρια, το χταπόδι, τις γαρίδες και τα μύδια. Προσθέστε λίγο ζωμό ακόμα και αφήστε το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο.
  • Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και το καπάκι και αφήστε το να τραβήξει όλα τα υγρά.

Καλή σας όρεξη!

Tips
  • Το λουκάνικο που πρέπει να μπει στην ισπανική παέλια λέγετε τσορίζο, αλλά δυστυχώς δεν το βρήκα στο market.
  • Κανονικά το κοτόπουλο δεν χρειάζεται βράσιμο, αλλά τηγάνισμα στην αρχή της διαδικασίας, επειδή όμως, χρειαζόμουν το ζωμό του, σκέφτηκα να το βράσω πρώτα.
  • Τα καλαμάρια και το χταπόδι έπρεπε να μπουν ωμά μαζί με τις γαρίδες και τα μύδια, αλλά επειδή φοβήθηκα μήπως δεν βράσουν καλά τους έκανα το 15λεπτό προβράσιμο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8522
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-10-2009 20:35
 
α, αυτη είναι paella σουπερ extra. Εγώ την ξέρω με θαλασσινά, δε πίστευα οτι μπορεί να βάλεις και κοτόπουλο-λουκάνικο και να ταιριάξουν οι γεύσεις. Θα δοκιμάσω να το κάνω Mary. Thanks για την ιδέα
 
ArXoS
2. 12-10-2009 05:14
 
Τέλεια η παέλια :zzz :zzz  
Πολύ αγαπημένη γεύση, σ' ευχαριστούμε Μαιρούλα :)
 
Flora
3. 12-10-2009 06:04
 
Η αυθεντική παέλια Arxo έχει και κοτόπουλο και λουκάνικο τσορίζο. Δοκίμασέ τη αλλά μείωσε τις ποσότητες στο μισό γιατί βγαίνει πάραααα πολύ. Με τις ποσότητες που δίνω γίνονται τουλάχιστον 8 με 10 μερίδες!
 
Mary
4. 12-10-2009 07:03
 
Λοιπον εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Ισως γιατί μου φαίνεται κάπως όλο αυτό το ανακάτεμα γεύσεων. Η αλήθεια όμως είναι ότι φαίνεται λαχταριστή!
 
vago
5. 12-10-2009 07:44
 
Βασικά απ' όσο γνωρίζω στην παέλια βάζουν ό,τι τους περισσεύει και όχι μόνο θαλασσινά.
 
sgr
6. 12-10-2009 17:23
 
Όντως, η μεξικάνικη κουζίνα είναι γενικά του "ό,τι μου έχει περισσέψει", όπως και η κινέζικη καμιά φορά. Τα βασικά συστατικά της paella είναι πάντα το ελαιόλαδο, το ρύζι και το σαφραν. Μετά από αυτό Mary, δε θα μου εκανε εντύπωση να έβλεπα και paella λαχανικών μόνο
 
ArXoS
7. 24-05-2011 09:53
 
η παεγια ειναι παραδοσιακο ισπανικο πιατο που αλλαζει ομως απο περιοχη σε περιοχη! καλη η εκδοχη που εδωσες!
 
sinfulsonia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/05/11 )