Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
10 μεγάλα κολοκύθια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλυτζάνια λάδι
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
8 κουταλιές της σούπας ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες
Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός