Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Μανιταρόσουπα Νο.02 (βελουτέ με μπέικον)
Μανιταρόσουπα Νο.02 (βελουτέ με μπέικον) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 21/10/09
Υλικά
  • 50 γρ. μπέικον
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Ελαιόλαδο
  • 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 600 ml ζωμός κρέατος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
  • 4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση

Κόβετε σε 5-6 ίσα μέρη τις λωρίδες του μπέικον και τις σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες και τέλος τα μανιτάρια κομμένα σε κύβους. Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Προσθέτετε τον ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σκεπάζετε και αφήνετε η σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Χτυπάτε την σούπα σε ένα μπλέντερ αλλά αφήνετε στην υφή της να διακρίνονται μικρά κομματάκια μανιταριών. Σερβίρετε την σούπα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Μυστικά:

  • Συνήθως  όλοι συνιστούν ότι τα μανιτάρια θέλουν βούρτσισμα και δεν πλένονται... Όμως προσωπική μου γνώμη  είναι να  πλένονται πολύ καλά  διότι καλλιεργούνται επάνω σε...αλογίσια κοπριά σε σκοτεινά  μέρη...Τα μανιτάρια Portobello όπως όλα τα μανιτάρια χρειάζονται πολύ καλά πλύσιμο. Με ένα πανάκι τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια τους και ξεπλύνατέ τα πολύ καλά , δεν χάνετε τίποτε! Αντιθέτως ...κερδίζετε....!.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μανιτάρια όπως άγρια και καφέ. Κάποια μανιτάρια έχουν μεγαλύτερη υγρασία και μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Μια με δύο κουταλιές λικέρ sherry ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή τη χειμωνιάτικη σούπα. Συμπληρώστε μαζί με τον ζωμό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10439
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/03/10 )