Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Sticks κολοκυθιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 21/10/09
sticks__400

Τον τρόπο αυτό τηγανίσματος του κολοκυθιού τον έχω  «ξεσηκώσει» από γνωστό μεζεδοπωλείο στο Μικρολίμανο. Τα κάνει πολύ τραγανά, ευπαρουσίαστα και τα αγαπούν πολύ τα παιδιά...και όχι μόνο!

Υλικά (για μια τηγανιά)
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως τις πατάτες σε λεπτά sticks.  Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
  • Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, σε καλά ζεσταμένο και πλούσιο  λάδι ή  φριτέζα.
  • Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν καλά και απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας  για μερικά λεπτά, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Σημ. Αν έχετε και φριτέζα, γίνονται ακόμη καλύτερα!!

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 7831
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 23-10-2009 16:02
 
Φλο μου η πεθερα μου παντα ετσι τηγανιζει τα κολοκυθακια και γινονται τελεια! 
Ακριβως με τον ιδιο τροπο κανει και τις μελιτζανες κατα μηκος σε μακρια sticks και γινονται αναρπαστες.
 
margarita79
2. 23-10-2009 16:47
 
τοσο απλο και δεν το ειχα σκεφτει ποτε! 
θα δοκιμαστει αυριο κιολας γιατι εχω απο το χωριο 2 τσαντες τιγκα στα λαχανικα!
 
caramela
3. 23-10-2009 17:16
 
Ομολογώ ότι έτσι δεν τα έχω φτιάξει ποτέ. Οπως η Caramela έχω κι εγώ πολλά κολοκυθάκια πεσκέσι από το χωριό. Να ένας ωραίος τρόπος να καταναλωθούν ;)
 
vago
4. 23-10-2009 17:55
 
Παιδιά καταπληκτική ιδέα κι όμως τόσο απλή :zzz  
Απο δω και πέρα κολοκυθάκια και μελιτζάνες στικ :)
 
mariaZ
5. 23-10-2009 22:59
 
Πολύ ωραίο και για μεζεδάκι και για γαρνιτούρα. Φτιάχνω κάτι ανάλογο για γαρνιτούρα μόνο με το εξωτερικό του κολοκυθιού το πράσινο κομμένο σαν σπιρτόξυλο. Θα σας δώσω τη συνταγούλα με πρώτη ευκαιρία τώρα που το θυμήθηκα. ;)
 
Faye
6. 25-10-2009 13:14
 
Παρ΄όλο που το έχω φάει σε μαγαζί ποτέ δεν είχα σκεφτεί να το κάνω σπίτι. Ωραία ιδέα μήπως φάει και ο γιος μου.
 
voula
7. 26-10-2009 11:07
 
Αχ βρε Φλώρα τι μου θύμησες !!! πολύ πιο πρακτικό γιατί καταλαμβάνουν πιο περιορισμένο χώρο στην φριτέζα σε σχέση με τις λεπτές φέτες λαχανικών και ωστόσο διατηρούν την ίδια γεύση...παρόλο όμως ότι πρόκειται για ένα απλό ορεκτικό, και πάλι φρόντισες ώστε η παρουσίασή του να είναι επιμελημένη !!!
 
ata
8. 26-10-2009 12:54
 
Χαίρομαι που σας αρέσουν, εμείς τα έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, και ειδικά στη φριτέζα γίνονται καταπληκτικά :) :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός