Τον τρόπο αυτό τηγανίσματος του κολοκυθιού τον έχω «ξεσηκώσει» από γνωστό μεζεδοπωλείο στο Μικρολίμανο. Τα κάνει πολύ τραγανά, ευπαρουσίαστα και τα αγαπούν πολύ τα παιδιά...και όχι μόνο!
Υλικά (για μια τηγανιά) - 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση - Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως τις πατάτες σε λεπτά sticks. Όσο πιο λεπτά τα κόψουμε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
- Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, σε καλά ζεσταμένο και πλούσιο λάδι ή φριτέζα.
- Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν καλά και απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Σημ. Αν έχετε και φριτέζα, γίνονται ακόμη καλύτερα!!
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 9806 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |