Η συνταγή αυτή είναι από το Πήλιο και την φτιάχνουν για μεζεδάκι ή και κύριο φαγητό τις μέρες του Πάσχα. Υλικά - 1 παχύ έντερο (μπουμπάρι)
- 1 μικρή συκωταριά (300 γραμ.)
- 300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα άνηθο
- 1 κούπα λάδι
- 400 γραμ. τοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 1/3 της κούπας ρύζι καρολίνα
- λίγο ξύδι
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το έντερο μέσα κι έξω, το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ξύδι, ξεπλένουμε πάλι πολύ καλά.
- Ζεματάμε και κόβουμε τη συκωταριά ψιλά κομματάκια.
- Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τη συκωταριά και τον κιμά.
- Προσθέτουμε την τομάτα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μερικά λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά της.
- Κατεβάζουμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε στα υλικά τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό το έντερο προσέχοντας όμως να μη το παραγεμίσουμε.
- Το βάζουμε στη μέση του ταψιού μας σε σχήμα σπιράλ χαλαρά και τριγύρω τοποθετούμε τις πατατούλες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Τρυπάμε προσεκτικά το έντερο με καλαμάκι σε διάφορα σημεία για να μπορεί να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο και να μη σκάσει το έντερο.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι μας, προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και ψήνουμε το φαγητό μας στους 175 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσει.
- Προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι.
- Την τελευταία 1/2 ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
Παιδιά είναι σπέσιαλ μεζές και τραβάει και αρκετό κρασάκι. Δοκιμάστε το!!! Καλή επιτυχία!!! Σημείωση: Αν τυχόν περισσέψει γέμιση την αναμιγνύουμε μαζί με τις πατατούλες και βέβαια μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς πατάτες αλλά εγώ θα σας έλεγα να μην τις παραλείψετε γιατί παίρνουν φανταστική γεύση. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12552 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |