Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ μυρμηγκάτο με σκληρό γλάσσο σοκολάτας
Κέικ μυρμηγκάτο με σκληρό γλάσσο σοκολάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 27/10/09
Υλικά :
  • Τα υλικά της συνταγής απλού κέικ βανίλιας,  όπως γράφουν οι σακούλες  του αλευριού.
  • 1 σακουλάκι σκουληκάκι κουβερτούρα απλή ή στιλπνή  {γυαλιστερή}
Εκτέλεση :

(Βασική συνταγή απλού κέικ βανίλιας,  όπως γράφουν οι σακούλες  του αλευριού).
Αφού ανακατέψω τα υλικά του κέικ, πριν το ρίξω στην φόρμα,  ρίχνω την κουβερτούρα σκουληκάκι μέσα στην ζύμη και την ανακατεύω ελαφρά να πάει παντού. Φορμάρω και ψήνω κανονικά.

Το αποτέλεσμα  είναι ότι θα έχω ένα πολύ όμορφο κέικ και ασυνήθιστο  στην όψη, το οποίο θα περιχύσω με γλάσσο σκληρό για ένα  υπέροχο αποτέλεσμα.

Σημείωση - μυστικό : Για ένα όμορφο φούσκωμα του κέικ και για να μην σκάζει  όταν το βάζουμε στην  φόρμα πριν το φουρνίσουμε, να του κάνουμε έναν βαθύ κύκλο χάραγμα με το μαχαίρι . Από αυτόν τον κύκλο το γλυκό αναπνέει, και ψήνεται ομοιόμορφα χωρίς να σκάζει. Φουσκώνει περισσότερο!

Για το σκληρό γλάσσο σοκολάτας

Λιώνω 200 γραμ. κουβερτούρα στο πιο μικρό μάτι της κουζίνας μας και στο ποιο χαμηλό βαθμό Νο 1 ανακατεύοντας συνεχώς, και, αφού λιώσει, προσθέτω λίγη κρέμα γάλακτος. Αν το θέλω ακόμα πιο ρευστό, μπορώ να προσθέσω 1-2 κουταλιές εβαπορέ γάλα ανακατεύοντας πάντα συνεχώς  απαλά μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Το ρίχνω επάνω από το κέικ αφήνοντας να τρέξει αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο.

Το διακοσμώ όπως μου αρέσει με τριμμένη καρύδα ινδική, με καρύδια, με αμύγδαλα,  με κερασάκια, κάνοντας κύματα επάνω στην σοκολάτα με το  κουτάλι όταν είναι ζεστή  με φλούδες σοκολάτας, κ.λ.π.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11799
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/01/12 )