Υλικά: - 2 μικρά λεμόνια
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο κ.λπ.)
- 1 1/2 κουταλιά (φαγητού) ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου περίπου 10 εκ.το καθένα
- 3 κουταλιές φαγητού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση: - Πάρτε σε λωρίδες τη φλούδα των λεμονιών χωρίς όμως το εσωτερικό άσπρο μέρος.Σκέτη φλούδα.
- Σε κατσαρολάκι βάλτε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά το λάδι, τις φλούδες των λεμονιών και το δεντρολίβανο μέχρι που να πάρει βράση το λάδι, περίπου για 3-5 λεπτά. Προσοχή να μην μαυρίσει το σκόρδο γιατί τότε θα πικρίσει άσχημα το λάδι.
- Αδειάστε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μ ένα πιρούνι αφαιρέστε τις φλούδες των λεμονιών και τα κλαράκια του δεντρολίβανου. Ανακατέψτε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορείτε να έχετε προετοιμασμένο το λάδι χωρίς όμως τον μαϊντανό, στο ψυγείο απ την προηγούμενη. Να το βγάλετε μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε απ το ψυγείο και πριν το σερβίρετε να προσθέσετε το μαϊντανό.
Το λαδάκι αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε για να βουτάτε μέσα (ως ντιπ δηλαδή) διάφορα που σας έχουν μείνει από άλλα φαγητά π.χ. ψητά, είτε να αλείψετε φέτες που ψήνετε σε ψησταριά ή ψηστιέρα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6391 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |