Υλικά - 250.γρμ βούτυρο
- 250 γρμ ζαχαρη
- 300 γρμ αλευρι
- 200 γρμ χυμο πορτοκαλιου
- 1 κουτ γλυκ μπεικιν παουντερ
- 4 αυγα
- ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
- ζαχαρη αχνη
Εκτέλεση - Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη στο μιξερ εως οτου φουσκωσουν αρκετα.
- Λιωνετε το βουτυρο στους 50c
- Βγαζετε το μειγμα απο το μιξερ και, ανακατευοντας με το χερι προσθετετε το αλευρι, το μπεικιν παουντερ, το ξυσμα πορτοκαλιου, το βουτυρο και τελος το φρεσκο χυμο πορτοκαλιου.
- Τοποθετειτε το μειγμα σε βουτυρωμενη φορμα πασπαλισμενη με λιγο αλευρι.
- Ψηνετε στους 180 c για 50 λεπτα
- Πασπαλιζετε το κεικ οταν κρυωσει με ζαχαρη αχνη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12863 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |