Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ πορτοκάλι Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από tzeni   
Τετάρτη, 28/10/09
img_0099_400
Φωτογραφία απο το μέλος
: margarita79

Υλικά
  • 250.γρμ βούτυρο
  • 250 γρμ ζαχαρη
  • 300 γρμ αλευρι
  • 200 γρμ χυμο πορτοκαλιου
  • 1 κουτ γλυκ μπεικιν παουντερ
  • 4 αυγα
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
  • ζαχαρη αχνη
Εκτέλεση
  • Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη στο μιξερ εως οτου φουσκωσουν αρκετα.
  • Λιωνετε το βουτυρο στους 50c
  • Βγαζετε το μειγμα απο το μιξερ και, ανακατευοντας με το χερι προσθετετε το αλευρι, το μπεικιν παουντερ, το ξυσμα πορτοκαλιου, το βουτυρο και τελος το φρεσκο χυμο πορτοκαλιου.
  • Τοποθετειτε το μειγμα σε βουτυρωμενη φορμα πασπαλισμενη με λιγο αλευρι.
  • Ψηνετε στους 180 c για 50 λεπτα
  • Πασπαλιζετε το κεικ οταν κρυωσει με ζαχαρη αχνη

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11114
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 01-11-2009 06:36
 
Πες μας και πόσο βουτυράκι Τζένη γιατί φαίνεται νοστιμότατο και θα δοκιμαστεί :)
 
mariaZ
2. 01-11-2009 11:18
 
250 γραμμαρια.δεν προσεξα οτι δεν βγηκε :) 
καλη επιτυχια
 
tzeni
3. 01-11-2009 12:42
 
το κεικ πορτοκαλι ειναι το αγαπημενο του μικρου μου! 
Θα το κανω σημερα να σε ρωτησω η δοση αυτη γιατι φορμα ειναι για κλασσικη στρογγυλη ή μακροστενη?
 
margarita79
4. 01-11-2009 16:56
 
Λοιπον οπως βλεπεις απο τη φωτό το εφτιαξα και εγινε καταπληκτικο!Σε ευχαριστουμε για την ωραία συνταγή!!
 
margarita79
5. 02-11-2009 12:01
 
μπραβο βρε κορίτσια !!!!! υπέροχο !!! 
και το κεικακι αλλά και η φωτο Μαργαριτούλα μου απίστευτη !!! 
 
καλό μήνα!
 
MB04
6. 03-11-2009 12:43
 
το εφτιαξα στην κλασσικη του κεικ.η φωτογραφια ειναι τελεια μαργαριτα!!!!
 
tzeni
7. 01-03-2012 12:36
 
Τέλειο ήταν!!!! Μόνο που έβαλα παραπάνω αλέυρι γιατί μου φάνηκε νερουλή η ζύμη κι έγινε καταπληκτικό!!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
 
anastasia1
8. 24-11-2012 17:26
 
εσείς που ξέρετε ..... τί αλεύρι βάζουμε?? θέλει συγκεκριμένο???
 
dmt
9. 27-11-2012 11:41
 
dmt αλεύρι φαρίνα βάζουμε.  
Αν βάλουμε απλό αλεύρι για κάθε φλιτζάνι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν για να έχουμε τ΄αποτελέσματα του αλευριού που φουσκώνει μόνο του
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός