Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζανοφαϊ της Λίνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 18
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τετάρτη, 04/11/09
Υλικά:
  • 5 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους-ξεπικρισμένες
  • 3 φρέσκιες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουτί κονκασέ ντοματάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 πράσινες πιπεριές-κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές-κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. φέτα τριμμένη
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ.γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  • Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές με το μισό λάδι. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, το αλατοπίπερο, λίγο νεράκι και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5’.
  • Σ’ ένα ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας, τα στρώνουμε καλά, από πάνω πασπαλίζουμε με τη φέτα, το  μαϊντανό, λίγη ρίγανη, περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι και τέλος προσθέτουμε και τη τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 30-40’.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5821
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-12-2009 21:09
 
Είναι ένα φαγητό έκπληξη! Όταν το φτιάχνεις σου φαίνεται απλό - όταν όμως το τρως είναι σκέτη απόλαυση! ;)
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/11/09 )