Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γιουβέτσι στο πήλινο (της Λίνας της Σμυρνιάς)
Γιουβέτσι στο πήλινο (της Λίνας της Σμυρνιάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Δευτέρα, 09/11/09
Υλικά :
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • ½ κιλό ντομάτες  ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη από τη φλούδα της & κομμένη σε κύβους
  • ½ ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • ½ φλυτζ. Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :

Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας  και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και σιγοβράζουμε. Όταν μαλακώσει το κρέας, το ρίχνουμε μαζί με τη σάλτσα του σε πήλινο σκέυος μαζί με 2 φλυτζ. ζεστό νερό και το κριθαράκι. Από πάνω ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια, σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200ο C, για μισή ώρα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8474
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-11-2009 11:03
 
Ενδιαφέρουσα συνταγή!!! για εναλλακτικό γιουβέτσι.
 
lovestars
2. 29-12-2009 21:01
 
Είναι πολύ νόστιμο φαγητό. Όποιος το έχει δοκιμάσει-όλως περιέργως μου λέει εξαρχής την ίδια πάντα φράση:"Λουκούμι!" :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/11/09 )