Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μπεκρή Μεζέ Νο.01 (στο πήλινο)
Μπεκρή Μεζέ Νο.01 (στο πήλινο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 11/11/09
Ευρετήριο άρθρου
Μπεκρή Μεζέ Νο.01 (στο πήλινο)
Σελίδα 2
pa230081_400_01

Ενας μεζές που τον κανω συχνα σε τραπεζι. Συνοδευεται παντα απο καλο κρασι και καλή παρεα. Γινεται τοσο νόστιμο που απο μονο του μπορει να αποτελεσει και κυρίως πιατο αν το κανετε σε μικροτερα πηλινα.

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρι κιλότο κομμενο σε μπουκίτσες (μπορειτε και χοιρινό)
  • 1/2 κιλο κοκκαρι (πολυ μικρά κρεμμυδακια)
  • 2 μικρες κονσερβες μανιταρακια ολόκληρα
  • 300 γρ.πατατες κομμενες σε μικρα κομματια ή καλυτερα σε κυβάκια
  • 1-2 πιπεριές κομμενες σε τετραγωνα μικρά κομματια
  • 1 καροτο σε ροδέλες (προαιρετικα)
  • 2-3 σκελιδες σκορδο ολοκληρες
  • 2 φύλλα δαφνης
  • 1 ξυλάκι κανελλας
  • 1 κ.γ κυμινο (προαιρετικα)
  • 1 κ.σ παπρικα (ή μπουκοβο αναλογα τα γουστα)
  • 1 πρεζα ρίγανη
  • 1μιση κ.σ μουσταρδα πικάντικη
  • 1-1,5 ποτήρι κρασι (κατα προτιμηση κοκκινο)
  • 1 φλυτζανακι χυμο ντοματας
  • Τυρι ρεγκατο ή κεφαλοτυρι κομμενο σε κυβακια
  • Λαδι 1 φλιτζάνι
  • αλατι και πιπερι 
Εκτέλεση
  • Μαριναρουμε απο το προηγουμενο βραδυ ή 5 ωρες νωριτερα το κρεας με ολα τα υγρα και τα μπαχαρικά (δλδ το μισο λαδι,το κρασι ,τη μουσταρδα κτλ) εκτος των λαχανικών και του σκόρδου.
  • Σε ενα μεγαλο τηγανι με το υπολοιπο λαδι περναμε τις πατατουλες, τα μανιταρια, την πιπερια, τα καροτα να τηγανιστουν ελαφρα εκτος του σκόρδου.
  • Αδειαζουμε το κρεας μαζι με τη μαρινατα του σε μια γαστρα ή σε ταψι ή σε πηλινο και προσθετουμε τα λαχανικα και το σκορδο.
  • Αν χρησιμοποιησουμε ταψι ή πηλινο βρεχουμε μια λαδοκολα και σκεπαζουμε το σκευος.
  • Δεν βαζουμε αλλα υγρα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 2-2,5 ωρες στην αρχη στους 250 βαθμους  για μιση ωρα και μετα στους 180.
  • Προς το τελος ανοιγουμε τη γαστρα ή βγαζουμε τη λαδοκολλα και γυρναμε στον αερα για να εξατμιστουν τα υγρα και να μελωσει η σαλτσα.
  • Λιγο πριν σβησουμε το φαγητό ριχνουμε το τυρι σε κυβακια και το αφηνουμε ισα να λιωσει.

Μπορειτε να προσθεσετε ή να αφαιρεσετε καποιο λαχανικό αναλογα τα γουστα σας.Επισης μπορειτε να το κανετε οσο καυτερο θελετε του πηγαινουν πολυ και λιγες σταγονες ταμπασκο.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση το εκανα για να φαμε μεταξυ μας και δεν ψιλοεκοψα τα λαχανικα. Συστηνω ομως οταν το κανετε για τραπεζι να βαλετε τις πατατουλες σε κυβακια και ολα τα αλλα λαχανικα ψιλοκομμενα. Ειναι πολυ εντυπωσιακο και το κρεας λουκουμι!

Μπορειτε αν θέλετε να το μαγειρεψετε και στην κατσαρολα σε πολυ χαμηλη φωτια για 3 ωρες αλλά κατα τη γνώμη μου στο φουρνο ειναι άλλο πραγμα!   

Καλή Όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 23672
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 12-11-2009 15:18
 
Αυτό δεν είναι απλό μπεκρή μεζέ. Είναι ολόκληρη υπερπαραγωγή! Στην αρχή τρόμαξα με τον αριθμό των υλικών... Αλλά μου αρέσει που έχει τόσα μυρωδικά... Φαντάζομαι ένα τέτοιο φαγητό... με κόκκινο κρασί... αναμμένο τζάκι... θα είναι σούπερ μεζές που θα ανάβει στην κυριολεξία τα αίματα! :grin
 
Mary
2. 12-11-2009 15:21
 
Απλα υλικα ειναι αν το προσεξεις που τα εχουμε ολοι στο σπιτι μας.Ειναι πολυ ωραιο και αναβει οντως το κεφι !!!χαχαχα
 
margarita79
3. 12-11-2009 15:25
 
Πραγματικά υπερπαραγωγή Μαργαρίτα. Ο,τι πρέπει γι αυτή την περίοδο. :eek
 
mariaZ
4. 12-11-2009 15:30
 
Σίγουρα θα τιμήσουμε τη συνταγή ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων με κόκκινο κρασάκι και φίνα παρέα :roll Μπράβο Μαργαρίτα :p
 
renaki
5. 12-11-2009 21:07
 
Πολύ ωραίο μου φαίνεται μια και θα έχω τραπέζι αυτές τις μέρες λέω να το δοκιμάσω.
 
annakouki
6. 12-11-2009 21:34
 
Μιαμ...κι ελεγα τι να κάνω το μοσχάρι. Θα γίνει εντός του ΣΚ.
 
yami
7. 12-11-2009 23:15
 
Με το που είδα τη φώτο και τη συνδύασα με κόκκινο κρασί στο μυαλό μου, με έπιασε μια σιελόρροια....άλλο πράγμα :upset :upset  
Χίλια μπράβο! Η μαρινάδα του κρέατος φαντάζομαι πως θα το κάνει νοστιμότατο και μαλακό να λιώνει στο στόμα....η σιελόρροια που λέγαμε...επανήλθε :grin :grin
 
Flora
8. 13-11-2009 06:26
 
Καταπληκτικός μεζές αλλά όπως είπες και ένα σούπερ κυρίως. Μπράβο!
 
vago
9. 13-11-2009 09:42
 
Τι να πω ? Απλά τέλειο.
 
sgr
10. 13-11-2009 09:43
 
Αυτό είναι τό ΦΑΙ!!! :zzz
 
lovestars
11. 13-11-2009 15:12
 
Μαργαριτα νομίζω ότι βρίσκεσαι σε μεγάλη έμπνευση αυτό τον καιρό ...η μια συνταγή καλύτερη απο την άλλη. Μπράβο κοριτσάκι μου...
 
marylou
12. 09-06-2010 15:42
 
Πολύ νόστιμο!Ευχαριστούμε για την συνταγή!
 
amarilis
13. 09-06-2010 16:20
 
Σε ευχαριστω πολυ χαιρομαι που αρεσε.
 
margarita79
14. 08-09-2010 22:20
 
Μαργαρίτα, είμαι καινούρια στην παρέα . Πράγματι πολύ ωραίος ο μεζές.Θα δοκιμαστεί το χειμώνα με καλή παρέα.Σ'ευχαριστούμε.
 
morpho
15. 08-09-2010 23:16
 
καλως ηρθες και σε ευχαριστω περιμενω εντυπωσεις οταν το φτιαξεις!
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός