Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Κρουασίνια σφολιάτας με φέτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από voula   
Κυριακή, 15/11/09
dsci1224_400

Ένα νόστιμο, γρήγορο και με ελάχιστα υλικά σνακ για όλες τις ώρες. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  • 400gr φέτα
  • Λίγο γάλα για τα φύλλα
  • 1 σακουλάκι σουσάμι
Εκτέλεση
dsci1221_400dsci1222_400dsci1223_400
  • Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας.
  • Μ΄ένα πλαστάκι το ανοίγουμε λίγο και μ΄ένα πινελάκι το αλείφουμε με γάλα. Βάζουμε στο μισό τη μισή φέτα (αν τα θέλουμε μεγάλα από την μικρή , αν τα θέλουμε πιο μικρά από τη μεγάλη).
  • Πατάμε με το χέρι μας ελαφρά να κολλήσει η φέτα και σκεπάζουμε με το μισό φύλλο που δεν έχει τυρί).
  • Πατάμε ελαφρά και αρχίζουμε να κόβουμε λωρίδες (με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα για ευκολία ή μαχαίρι αν δεν έχετε) τις οποίες στρίβουμε και βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
  • Με το πινέλο μας αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μέση στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ψηθούν από πάνω και από κάτω.
Μπορείτε ν΄ αλείψετε τα φύλλα και με βούτυρο αλλά δεν το συνιστώ γιατί η σφολιάτα έχει από μόνη της πολύ βούτυρο.
Αν δεν θέλετε το γάλα μπορείτε και με νερό ή αβγό για καλύτερο χρώμα αν σας αρέσει.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 9511
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 17-11-2009 16:39
 
Μπράβο Βούλα! Καταπληκτική Ιδέα για Snack :zzz
 
Lydia
2. 17-11-2009 17:02
 
Είναι υπέροχα τα σφολιατίνια σου Βούλα :p Θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα ;)
 
renaki
3. 17-11-2009 17:03
 
Αχχχ Βούλα τι μου κάνεις. Τρελαίνομαι για σφολιατίνια και μόλις άρχισα δίαιτα :cry νομίζω οτι θα τα φτιάξω για τους υπόλοιπους έτσι για να βγάλω το άχτι μου. Μπαίνει ήδη στα αγαπημένα ;)
 
mariaZ
4. 17-11-2009 18:02
 
Μπράβο Βούλα :) Υπέροχη η ιδέα σου για τα κρουασίνια...θα δοκιμαστεί άμεσα :grin
 
Flora
5. 17-11-2009 19:05
 
Τα φτιάχνω κι εγώ ακριβώς έτσι αρκετά συχνά καθώς υπάρχει πάντα σφολιάτα στην κατάψυξη. Είναι όντως πανεύκολα και νοστιμότατα. ΜΠράβο!
 
vago
6. 17-11-2009 19:36
 
Αχ βουλα εγω ψοφαω για τετοια σφολιατοειδη φτανει να ειναι φρεσκα.Τωρα τελευταια εχω τυχει σε φουρνους κατι απαραδεκτα μπαγιατικα κρουασινια..θα τα φτιαξω να τα εχω σπιτικα και φρεσκα!!
 
margarita79
7. 17-11-2009 23:32
 
Βούλα τα κρουασίνια μ αρέσουν πολύ και είναι το σνακ που συνήθως παίρνω και στη δουλειά, οπότε μπαίνει στ αγαπημένα. Να σε ρβτήσω κάτι: Μπορούμε να τα καταψύξουμε και να ψήνουμε λίγα κάθε φορά;
 
Faye
8. 18-11-2009 13:31
 
Βούλα σούπερ!!!Μπράβο σου για ακόμα μια φορά ;)
 
atalanth
9. 18-11-2009 16:40
 
Faye, θα σου απαντήσει η Βούλα βέβαια, αλλά στην περίπτωση που βιαζεσαι η πάντηση είναι ναι, μπορείς να τα καταψύξεις αρκεί η σφολιατα που θα χρησιμοποιήσεις να είναι νωπή, δηλαδή να μην εχεις ξεπαγώσει πριν, γιατί απαγορεύεται να ξαναψυχθεί. Επίσης να τα βάλεις σε ενα δίσκο χωρίς να ακουμπανε μεταξύ τους και θα τα αφήσεις ετσι ενα 24 ωρο στην κατάψυξη, μετά μπορείς να τα βγάλεις απο τον δίσκο και να τα βαλεις σε πολύμπακ και να τα τοποθετήσεις πάλι στην κατάψυξη. με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλάνε μεταξύ τους και θα μπορείς να βγάζεις και να ψήνεις όσα θέλεις 
 
 
Βουλίτσα, δεν το ήξερα ότι μπαίνει και τυρί αναμεσα, μερικές φορες που τα έχω φτιάξει ήταν σκετά, αυτά είναι πολύ-πολύ σουπερ!!! όταν τα φτιάξω αντε να δω στα πόσα θα σταματήσω :cry
 
MB04
10. 18-11-2009 20:19
 
Φαίη σου απάντησε η Μαρία! Τώρα όλα τα s/m εχουν στα ψυγεία τους σφολιάτα και φυλλο φρέσκα. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να το καταψύξεις με τον τρόπο που σου λέει το Μαράκι!
 
voula
11. 18-11-2009 22:46
 
poso teleia einai afta ta kritsinakia!!! mipws yparxei k sydagi gia mpaton sale??? Stin Kouzina
 
billo
12. 18-11-2009 22:57
 
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου και τις δυό σας :)
 
Faye
13. 02-02-2010 17:16
 
Βούλα μου τι καταπληκτικά κρουασίνια ήταν αυτά (γιατί όπως μπορείς να φανταστείς τα εξαφανίσαμε) Καλύτερα κι απο του φούρνου. Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/11/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Ταψί κοτοπουλιέρα σουβλακιέρα
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία