Ένα νόστιμο, γρήγορο και με ελάχιστα υλικά σνακ για όλες τις ώρες. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
Υλικά - 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
- 400gr φέτα
- Λίγο γάλα για τα φύλλα
- 1 σακουλάκι σουσάμι
Εκτέλεση - Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας.
- Μ΄ένα πλαστάκι το ανοίγουμε λίγο και μ΄ένα πινελάκι το αλείφουμε με γάλα. Βάζουμε στο μισό τη μισή φέτα (αν τα θέλουμε μεγάλα από την μικρή , αν τα θέλουμε πιο μικρά από τη μεγάλη).
- Πατάμε με το χέρι μας ελαφρά να κολλήσει η φέτα και σκεπάζουμε με το μισό φύλλο που δεν έχει τυρί).
- Πατάμε ελαφρά και αρχίζουμε να κόβουμε λωρίδες (με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα για ευκολία ή μαχαίρι αν δεν έχετε) τις οποίες στρίβουμε και βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
- Με το πινέλο μας αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μέση στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ψηθούν από πάνω και από κάτω.
Μπορείτε ν΄ αλείψετε τα φύλλα και με βούτυρο αλλά δεν το συνιστώ γιατί η σφολιάτα έχει από μόνη της πολύ βούτυρο. Αν δεν θέλετε το γάλα μπορείτε και με νερό ή αβγό για καλύτερο χρώμα αν σας αρέσει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 17567 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |