Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπλήνα γεμιστή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 23/11/09
mas_093_400_01

Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο και πικάντικο κρασομεζέ. Η συνταγή και η εκτέλεσή της είναι του πατέρα μου. 

Υλικά:
  • 1 σπλήνα μοσχαρίσια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1,5 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό φέτα τριμένη
  • Αλάτι ,πιπέρι
  • ελαιόλαδο
 Εκτέλεση

mas_092_400_01Πλένουμε τη σπλήνα και την κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από κάθε κομμάτι με προσοχή να μην κόψουμε την εξωτερική μεμβράνη και συνεχίζουμε να κόβουμε εσωτερικά με μικρές κινήσεις μέχρι να γίνει η σπλήνα σαν μικρή σακούλα. Σε ένα μπώλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με προσοχή τη σπλήνα. Ράβουμε την άκρη της για να μην μας αδειάσει στο ψήσιμο ή στερεώνουμε οδοντογλυφίδες ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Τοποθετούμε τη σπλήνα σε ταψάκι αλατοπιπερώνουμε και πάλι (το πιπέρι πρέπει να είναι αρκετό) και περιχύνουμε με το λάδι (και αυτό αρκετό). Ψήνουμε στους 180C περίπου μία ώρα. 

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 14371
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 24-11-2009 14:49
 
μμμ τέλειο μεζεδάκι. Μπράβο στον μπαμπά!!! Θα μπορούσαμε να βάλουμε και κρασί στο ταψί μας?
 
mariaZ
2. 24-11-2009 14:56
 
λοιπον το φτιαχνουν και τα πεθερουλια μου αλλά δεν το εχω δοκιμασει ομολογω.. 
Αφου το λες και εσυ καλο θα ειναι :zzz 
Μπραβο στον μπαμπα σου ειναι μερακλης!
 
margarita79
3. 24-11-2009 15:24
 
Πάρα πολύ ωραίο...καταπληκτικό! 
Τι μπαμπάς φίνος είναι αυτός!  
Μπράβο του! ;)
 
linmak88
4. 24-11-2009 17:12
 
Δεν πρόκειται απλώς για ιδιαίτερο πικάντικο κρασομεζέ, πρόκειται για την απόλυτη γεύση :upset Και το λέω εγώ που με τα κρεατικά και τα εντόσθια έχω ένα θέμα :eek Το έχω φάει αυτό το μεζεδάκι χρόνια πολλά πριν και ήταν καταπληκτικό. Μπράβο στον μπαμπά της Vago
 
ekaterini
5. 24-11-2009 21:59
 
Βάγγο, συγχαρητήρια,  
Τι μου θύμησες...!!! 
Το συγχωρεμμένο το μπαμπά μου (αλήθεια από που είσαι;) που ήταν τρομερός μάγειρας καλοφαγάς και μερακλης, το έφτιαχνε συχνά. Τότε δεν σπαγορεύονταν η πώληση της σπλήνας...τώρα είναι το μόνο που απαγορεύεται, και δεν μπορώ να βρώ... 
Ευχαριστώ που μας το θύμησες!!!
 
pastaflora
6. 24-11-2009 22:18
 
λΟΙΠΌΝ, ΤΏΡΑ ΜΌΛΙς ΕΊΔΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙς ΜΟΣΧΑΡΊΣΙΕς ΣΠΛΗΝΕς:Γίνονται μαριν΄τες στον φούρνο ή στην κατσαρόλα για να είναι πιό μαλακές. 
 
Οσον αφορά το μπαμπά μου, εκείνος έφτιαχνε και τις αρνίσιες, αλλά χωρίς φέτα. Μόνον με μερικές σκελίδες σκορδο, και μαϊντανό, και αλατοπίπερο και λάδι. Και ήταν ...τρέλα!!!
 
pastaflora
7. 25-11-2009 11:08
 
Ω ρε μάνα που λένε. Αυτός είναι κρασομεζές και με τη φέτα μέσα μάλιστα το κάτι άλλο. Έτσι δει ο Χάρης τη συνταγή με βλέπω σήμερα κιόλας να το φτιάχνω.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/11/09 )