Τη συνταγή την είδα σε μια εκπομπή στην ΤV - την έκανα και είναι καταπληκτική! Είναι και μια ωραία ιδέα να αξιοποιήσουμε τα τσουρέκια που θα μας μείνουν από τα Χριστούγεννα! Υλικά: - 6-8 φέτες τσουρέκι
- 4 κρόκοι αυγών
- 250 γραμ. γάλα
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλυτζ, ζάχαρη
- 250 γραμ. μαργαρίνη
- Λίγη μερέντα
Εκτέλεση : - Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ τις φέτες τσουρεκιού, τις οποίες προηγουμένως έχουμε αλείψει με μερέντα στο πάνω μέρος τους.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος.
- Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τις φέτες του τσουρεκιού – ανακινούμε ελαφρά το πυρέξ, έτσι ώστε το μίγμα να πάει σε όλες τις φέτες του τσουρεκιού, περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και έπειτα φουρνίζουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει η πουτίγκα μας!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10034 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |