Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Ειδική κατηγορία - Ποτά και Ροφήματα arrow Glogg Νο.02 (Σουηδικό θερμαντικό ποτό)
Glogg Νο.02 (Σουηδικό θερμαντικό ποτό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 28/11/09

    Το πίνουνε τις κρύες νύκτες και ιδιαίτερα στις 13 Δεκέμβρη την μεγαλύτερη Νύκτα του Χειμώνα (την Νύκτα της Σαντα Λουτσίας).

Υλικά και κατασκευή

 Ζεσταίνω κρασί γλυκό κόκκινο και προσθέτω λίγο κανέλα και γαρύφαλλα σε ξύλο, καθώς και  σταφίδες.

grog_400

 

Σουηδικό θερμαντικό ποτό Γκοργκ (Gorg) για τις γιορτινές νύχτες του χειμώνα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5328
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 30-11-2009 18:20
 
Το ποτό αυτό είναι όντως υπέροχο και θερμαντικό αλλά γράφεται Clogg και προφέρεται γκλέγκ (βαθύ ε). Προσθέτουν δε κάρδαμο και αμύγδαλα και συνοδεύεται από κουλουράκια φτιαγμένα από σαφράν, τα οποία λέγονται λούσεκατ :zzz
 
ekaterini
2. 30-11-2009 18:32
 
A ευχαριστουμε Καστια για τη διευκρινηση το εχω διορθωσει και στη συνταγη για να γινεται σωστα η αναζητηση.Εσυ που εχεις ζησει εκει σιγουρα το ξερεις καλα. 
Παντως εχω παρατηρησει οτι σε αυτες τις βοριες χωρες τα συνηθιουν αυτα τα ποτακια απλα με αλλη ονομασια.Και στην Τσεχια ειχα πιει κατι αναλογο το οποιο πουλουσαν παντου στους δρομους και ηταν πολυ μυρωδατο.
 
margarita79
3. 30-11-2009 18:46
 
Έτσι νομίζω και εγώ Μαργαρίτα. Υπάρχει σε όλες τις κρύες χώρες, απλά με άλλη ονομασία. Στο δε ΙΚΕΑ θα βρείτε σίγουρα το μίγμα αυτού του ποτού, που με την προσθήκη αλκοόλ (ίσως βότκα)και ξηρών καρπών, γίνεται ένα ρόφημα καταπληκτικό. Εμείς ξεκινάμε να το πίνουμε το α΄Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, όταν στολίζουμε το δέντρο. Συνήθεια που μας έμεινε από την Στοκχόλμη :p
 
ekaterini
4. 30-11-2009 22:13
 
Χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαριστώ και τις δυο για τις διορθώσεις.
 
pastaflora
5. 01-12-2009 20:33
 
Όλες οι παραλλαγές είναι πολύ ωραίες παιδιά. Εγώ πάλι προσθέτω φλούδα πορτοκαλιού και μοσχοκάρυδο. 
Προσέχετε μόνο γιατί πίνεται πολύ ευχάριστα και ζαλίζει αν το παρακάνουμε. :zzz
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/11/09 )