Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Μπακλαβάς αμυγδάλου και μελιού (Κύμης)
Μπακλαβάς αμυγδάλου και μελιού (Κύμης) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 01/12/09
Μπακλαβάς αμυγδάλου και μελιού - Κύμης  (Κουμιώτικος) του Γιώργου Καλιντζαίου !!
Πολύ καλύτερος από το καρύδι !!!!!……
Υλικά (για ταψί  30 χ 40 πόντων)
  • 1 κιλό φύλλο μπακλαβά ανάλατο (12 φύλλα)
Για την γέμιση:
  • 2 φλιτζάνια γίδινο βούτυρο λιωμένο
    Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο βουβαλιού, που χρησιμοποιούν στην Πόλη και σε όλη την Ανατολή
  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα λευκή καβουρδισμένη και χονδροκομμένη.
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
Σιρόπι:
  • 3 μέρη νερό
  • 4 μέρη ζάχαρη
  • 1 μέρος μέλι 
    ή 
  • μόνον 5 μέλη ζάχαρη χωρίς μέλι.
    (Τα μέρη εννοώ: φλιτζάνια τσαγιού ή ποτήρια του νερού)
Εκτέλεση (με 2 τρόπους):
1ος  τρόπος: 
  • Στρώνω τα 6 φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί,  ένα- ένα βουτυρωμένα ξεχωριστά και βάζω επάνω όλη την γέμιση με τα αμύγδαλα
  • Επαναλαμβάνω το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα
2ος  τρόπος:
  • Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω τα φύλλα ένα ένα και πασπαλίζω την γέμιση σ΄ ένα  ένα χωριστά.
  • Το τελευταίο πού τα σκεπάζει το χαράζω σε ρόμβους και καρφώνω ένα γαρύφαλλο.
Ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου να ροδίσει μέχρι την καρδιά. Σιροπιάζω στο τέλος με μισό-κρύο τον μπακλαβά και πολύ ζεστό το σιρόπι.
Μόλις κρυώσει τρως μόνη σου όλον τον μπακλαβά και αφήνεις το ταψί!!!  Τέλος τρέχεις στον γιατρό να σου μετρήσει και να θεραπεύσεις το ζάχαρό σου !!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8577
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-12-2009 16:21
 
μμμμμμ νοστιμοτατο. μπραβο pastaflora
 
mariaZ
2. 07-12-2009 13:15
 
Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε εμένα αυτή η συνταγή κυρία Αρετή, μόλις την ανακάλυψα... ο μπακλαβάς είναι είναι το σήμα κατατεθέν της πατρίδας μου της Κύμης, εγώ όμως απο την προ-γιαγιά μου ξέρω ότι άνοιγαν 100 χειροποίητα φύλλα!!! τόσο λεπτά που πραγματικά αυτό θέλει φοβερή δεξιοτεχνεία... επίσης στην γέμιση βάζουμε και κανέλλα.  
Τέλεια κ. Αρετή μπράβο σου.
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός