Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό μπούτι με ανανά, μουστάρδα και μπύρα
Χοιρινό μπούτι με ανανά, μουστάρδα και μπύρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 28/11/09

Αυτή η συνταγή ανήκει στη λίστα με τις αγαπημένες μου και είναι ένα φαγητό που φτιάχνω τις μέρες των Χριστουγέννων. Είναι ασυνήθιστο αλλά η γεύση του ανανά ταιριάζει απόλυτα με το χοιρινό κι αν σας αρέσουν τα γλυκόξινα θα το λατρέψετε. Συνοδεύεται με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή απλά σαλάτες και γαρνιτούρες.

Υλικά
  • 1 χοιρινό μπούτι γύρω στα 4 κιλά
  • 150 γραμ. πικάντικη μουστάρδα
  • 2 κουτάκια μπύρα
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 2 κονσέρβες ανανά κομμένο σε ροδέλες
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 20 - 30 γαρυφαλάκια
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αλατίζουμε και πιπερώνουμε καλά το μπούτι και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να τραβήξει.
  • Ανοίγουμε 7 τρυπούλες περιμετρικά και βαθιά και βάζουμε σε κάθε μιά από μία σκελίδα σκόρδο.
  • Καρφώνουμε πάνω στο μπούτι σε ίσες αποστάσεις και παντού τα γαρυφαλάκια.
  • Σ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το βούτυρο ελαφρά λιωμένο και μ ένα πινελάκι αλείφουμε το μπούτι καλά όπως το έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί.
  • Παίρνουμε τις ροδέλες του ανανά και καλύπτουμε όλο το μπούτι με αυτές. (θα σας βοηθήσουν τα γαρυφαλάκια να τις στερεώσετε).
  • Αδειάζουμε στον πάτο του ταψιού ένα κουτάκι μπύρα και το σιρόπι από τη μία κονσέρβα ανανά.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  • Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ρίχνουμε ακόμη ένα κουτάκι μπύρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλη 1 1/2 ώρα.
  • Κατά διαστήματα βρέχουμε το ψητό μας με τη σάλτσα του κι αν χρειαστεί προσθέτουμε χυμό ανανά.
  • Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το μπουτάκι τρυπώντας μ ένα μαχαιράκι για να δούμε αν βγει αίμα από την τρυπούλα.
  • Είναι έτοιμο όταν ροδοκοκκινήσει και ψηθεί εξωτερικά καλά.
  • Το βγάζουμε και το κόβουμε χλιαρό σε φέτες μ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
  • Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο φετούλες από το κρέας, μιά - δυό φετούλες ανανά και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα του

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 11738
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 29-11-2009 23:53
 
Τέλειο Φαίη μπράβο. Πέρυσι είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο με φρέσκο ανανά και χωρίς μπύρα αλλά με μέλι. Είχα προτιμήσει το κρέας με την πέτσα (κόβεται δύσκολα όταν είναι ωμό αλλά αν έχετε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και κάνετε χαρακιές σε σχήμα ρόμβων και στη μέση των ρόμβων καρφώσετε τα γαρυφαλλάκια είναι τέλειο το αποτέλεσμα, οπτικά!!!!!) 
Θα το δοκιμάσω :eek :eek :eek
 
mariaZ
2. 30-11-2009 09:35
 
Φαίη απο την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι νοστιμότατο βέβαια εγώ δεν συμπαθώ τον ανανά αλλά ίσως θα γινόταν ωραίο και με δαμάσκινο τι λές? 
θα το φτιάξω σίγουρα τώρα τις γιορτές. :p
 
marylou
3. 30-11-2009 14:09
 
Τέλεια!! Χοιρινό με ανανά είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές! Θα το δοκιμάσω!
 
Marinaki
4. 30-11-2009 14:11
 
Φαίη..τώρα το διάβασα....κονσέρβα ανανά κομπόστα;;; Εγώ βάζω κονσέρβα σε φυσικό χυμό..άγλυκο δηλαδή....
 
Marinaki
5. 01-12-2009 10:10
 
Πολύ ωραία συνταγή. Μη φοβηθείς ν αφήσεις το χοιρινό στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Επίσης η καλύτερη μαρινάτα και για χοιρινό είναι να το αφήσεις από το βράδυ σε ταψί με νερό, ζάχαρη και αλάτι. Την επομένη το στραγγίζεις χωρίς ξέπλυμα και το χρησιμοποιείς όπως θες. Ένα άλλο εξαιρετικό κομμάτι για τέτοια συνταγή είναι η κόντρα χοιρινού όπου κόβεται και ωραίες φέτες. 
Μαρινάκι αυτή την κονσέρβα εννοεί στο φυσικό χυμο. Δεν κυκλοφορεί άλλη.
 
Nena
6. 01-12-2009 20:39
 
Κορίτσια σας ευχαριστώ. Όντως είναι πολύ ωραία συνταγή και ο ανανάς ταιριάζει εξαιρετικά με το χοιρινό. 
 
Μαριλού δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο φρούτο για να σου πω. Έχω την εντύπωση όμως ότι το δαμάσκηνο ταιριάζει πιό πολύ με μοσχάρι. Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος ας μας πεί όμως. 
 
Μαρινάκι, όπως σου είπε η Νένα αυτή την κονσέρβα χρησιμοποιώ στο φυσικό χυμό. 
 
Μαράκι και Νένα ωραίες οι παραλλαγές και οι ιδέες. Θα τις δοκιμάσω σίγουρα. ;)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 29/11/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός