Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό κυδωνάτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τρίτη, 01/12/09
dsc00246_400
Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 γαρίφαλα
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα τέσσερα και κάθε κομμάτι στη μέση.
  • Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να πάρουν ένα ξανθό χρώμα χωρίς να καούν. Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κυδώνια και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κυδώνια για λίγο να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν το κρέας έχει σχεδόν μαλακώσει, μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα με καπάκι. Πρώτα ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα του φαγητού, στη συνέχεια το κρέας, πάνω από το κρέας τα κυδώνια, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. 
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.  
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5065
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-12-2009 16:20
 
μμμ νοστιμότατο πρέπει να είναι. Μπράβο giavroudi :zzz
 
mariaZ
2. 02-12-2009 19:10
 
Καλα το κυδωνι παει τελεια στο φαγητο!Παρα πολυ ωραιο!
 
margarita79
3. 02-12-2009 22:03
 
τι λετε κοριτσια,το παμε?πρεπει να ειναι γλυκα! και απο μενα μπραβο!
 
01090604
4. 02-12-2009 23:38
 
Τα κυδώνια στο φαγητό μου αρέσουν περισσότερο απο το γλυκό. Πολύ καλή η συνταγή σου
 
voula
5. 03-12-2009 12:36
 
Αν και δεν τρώω κυδώνια, το δοκίμασα. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής δεν ξετρελάθηκα, αλλά οι υπόλοιποι το λάτρεψαν. Δίνω τη συνταγή για όποιον του αρέσουν τα κυδώνια.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/12/09 )