Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Χριστουγεννιάτικα Γερμανικά μπισκοτάκια No.01
Χριστουγεννιάτικα Γερμανικά μπισκοτάκια No.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 01/12/09

Ως γνωστόν οι Γερμανοί φημίζονται για τα υπέροχα μπισκοτάκια που φτιάχνουν την περίοδο των Χριστουγέννων. Σας παραθέτω μία συνταγή.

Μεταφρασμένο από την σελίδα www.chefkoch.de

Χριστουγεννιάτικα Γερμανικά μπισκοτάκια

 Υλικά :
(βγαίνουν περίπου 60 με 70 κομμάτια)
  • 250γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 αυγό
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 150γρ. βούτυρο
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • λίγο άρωμα ζαχαροπλαστικής (αμύγδαλο, βανίλια...ό,τι προτιμάτε)
 Εκτέλεση:

Τα υλικά να είναι κρύα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε...όχι όμως πάρα πολύ γιατί αλλιώς θα διαλύονται τα μπισκοτάκια.

Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια που θα απλώσουμε την ζύμη και απλώνουμε. Βγάζουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε (αστέρι, φεγγάρι, καρδιά κτλ.) Τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Αφού κρυώσουν γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Σοκολάτα, καρύδια κτλ.

 Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9017
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 03-12-2009 09:57
 
Sardelaki τέλεια τα μπισκοτάκια σου και ήθελα να φτιάξω κάτι τέτοια το Σ.Κ. οπότε θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ.
 
marylou
2. 03-12-2009 10:55
 
περιμένω εντυπώσεις... :zzz
 
sardelaki
3. 03-12-2009 12:16
 
Παρα πολυ ωραια!!και τα υλικα τους ειναι πολυ του γουστου μου οχι μονο για Χρισττουγεννα!
 
margarita79
4. 10-12-2010 23:04
 
Μόλις τα έφτιαξα. Ομόλογώ πως δεν με ενθουσίασαν, το αντίθετο μάλιστα. Αναζητώντας μια μπισκοτοσυνταγή χωρίς μίξερ, τη δοκίμασα με χαρά, αλλά η πρώτη απογοήτευση ήταν στο ζύμωμα:το μίγμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αναμιχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά, άρχισε να κολλάει στα χέρια, και όταν το έβγαλα από το ψυγείο κολλούσε και στον αλευρωμένο πάγκο. Με δυσκολία κατάφερα να τα φορμάρω με κουπ-πατ, και τα μπισκότα στο ψήσιμο άπλωσαν πολύ, παραλίγο να γίνει όλο το ταψί ένα πελώριο μπισκότο. Μου βγήκαν συνολικά γύρω στα 30, άλλα πιο λεπτά άλλα πιο παχουλά-αφού δεν μπορούσα να ανοίξω τη ζύμη, στη γεύση κυριαρχεί το αβγό (αν και τα αρωμάτισα με μαστίχα), και τους έκανα επικάλυψη κουβερτούρας γάλακτος για να φαγωθούν. Ειλικρινά, δεν κατάλαβα τι έκανα λάθος και δεν μου βγήκαν όπως λέει η συνταγή. sardelaki, αν έχεις καμιά ιδέα για το τι πήγε στραβά, είναι ευπρόσδεκτη...
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )