Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μπιφτέκια του Πετσέτα μαστιχωτά
Μπιφτέκια του Πετσέτα μαστιχωτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Πέμπτη, 03/12/09

Την συνταγή για τέλεια μπιφτέκια - μαστιχωτά, χωρίς να διαλύονται την έδωσε στη μαμά μου ένας παλιός μάγειρας - ο κος Πετσέτας πριν 35 χρόνια στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής!

Για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα - ζυμώστε τα μπιφτέκια σας αποβραδίς - χτυπήστε τα καλά, βάλτε τα σ' ένα τάπερ στο ψυγείο και μαγειρέψτε τα την επόμενη μέρα!

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ.γλυκού σόδα
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα :

  • Μικρά κομματάκια μαργαρίνη
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σόδα και το ξύδι. Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά – τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και τη σβήνουμε με το ξύδι. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αρχίζουμε το ζύμωμα του κιμά.

Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ζυμωθεί καλά ο κιμάς, στη συνέχεια αρχίζουμε και τον χτυπάμε με τις παλάμες μας δυνατά, τον γυρίζουμε απ’όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά της ώρας-συνολικά.

Στη συνέχεια, βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Μετά από 1 ώρα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Τα σερβίρουμε βάζοντας τα ενώ είναι ακόμα καυτά-1 μικρό κομματάκι μαργαρίνη από πάνω να λιώσει και να πάρουν άρωμα και τα πασπαλίζουμε και με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 10405
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 04-12-2009 12:50
 
Μου αρέσει η εκδοχή του γάλακτος και της μουστάρδας στο μείγμα. Θα τα δοκιμάσω (ευκαιρία να βγάλω και το άχτι μου) :grin
 
mariaZ
2. 05-12-2009 23:55
 
Αν θελετε να συνοδεψετε τα μπιφτεκιατης linmak88 με αρωματικο βουτυρο καντε το εξης.Παρτε μια συσκευασια βιταμ της αρεσκεια σας δουλεψτε το καλα με τα χερια να μαλακωσει,προσθεστε ψιλοκομενο μαιδανο ,και το χυμο απο ενα λεμονι,αλατι και πιπερι λευκο,κατοπιν τιλιξτετο σε ρολο μεσα σε αλουνινοχαρτο σφιχτα.Βαλτετο,στην καταψυξη.Οταν το χρειαζεστε θα κοβετε ροδελες με το μαχαιρι,και τοποθετητε πανω στο μπιφτεκι ,λιωνει ωραια και εχει απιθανη γευση.
 
01090604
3. 06-12-2009 00:00
 
Επανερχομαι,στην καταψυξη μπορειτε να το διατηρησετε αρκετο καιρο.
 
01090604
4. 06-12-2009 00:02
 
Σ'ευχαριστώ 01090604 για την υπέροχη ιδέα που μας προτείνεις για το βούτυρο που συνοδεύει τα μπιφτέκια! :)
 
linmak88
5. 06-12-2009 02:59
 
Ωραία Λίνα. Έτσι φτιάχνει και η μητέρα μου τα μπιφτέκια με τη διαφορά ότι προσθέτει και μιά μικρή τριμένη τοματούλα. Τώρα εγώ όπως τα βγάζω ζεστά βάζω πάνω ή μιά φετούλα ροκφόρ ή φρέσκο βουτυράκι και τριμένο κεφαλοτύρι :)
 
Faye
6. 15-12-2009 13:12
 
Μαϊντανό δεν βάζουμε; 
Περίεργο μου φαίνεται :roll
 
Rosie
7. 29-12-2009 20:49
 
Είναι μπιφτέκια Rosie και όχι κεφτέδες! ;)
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/01/10 )