Την συνταγή για τέλεια μπιφτέκια - μαστιχωτά, χωρίς να διαλύονται την έδωσε στη μαμά μου ένας παλιός μάγειρας - ο κος Πετσέτας πριν 35 χρόνια στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής! Για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα - ζυμώστε τα μπιφτέκια σας αποβραδίς - χτυπήστε τα καλά, βάλτε τα σ' ένα τάπερ στο ψυγείο και μαγειρέψτε τα την επόμενη μέρα! Υλικά: - 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
- 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
- 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ.γλυκού σόδα
- 2 κουτ.σούπας ξύδι
- 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα : - Μικρά κομματάκια μαργαρίνη
- κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σόδα και το ξύδι. Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά – τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και τη σβήνουμε με το ξύδι. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αρχίζουμε το ζύμωμα του κιμά. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ζυμωθεί καλά ο κιμάς, στη συνέχεια αρχίζουμε και τον χτυπάμε με τις παλάμες μας δυνατά, τον γυρίζουμε απ’όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά της ώρας-συνολικά. Στη συνέχεια, βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Μετά από 1 ώρα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα. Τα σερβίρουμε βάζοντας τα ενώ είναι ακόμα καυτά-1 μικρό κομματάκι μαργαρίνη από πάνω να λιώσει και να πάρουν άρωμα και τα πασπαλίζουμε και με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14229 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |