Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοπανάκια κοτόπουλου με ανανά και ρούμι
Κοπανάκια κοτόπουλου με ανανά και ρούμι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 04/12/09
_____400_03

Η συνταγή αυτή είναι του Β. Δρίσκα, την οποία βρήκα σε κάποιο περιοδικό, προσαρμοσμένη στα υλικά που είχα στα ντουλάπια μου.

Έχει καταπληκτική γλυκόξινη γεύση και μπορείτε να φτιάξετε μόνο τα μπουτάκια, σε μπουφέ....εξαφανίζονται σε χρόνο dt!!

Υλικά (για 2-3 άτομα)

Για το κοτόπουλο:

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γλ. μείγμα garam masala
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ανανά:

  • 1 κονσέρβα ανανά, κομμένο σε κύβους
  • 1 μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σφηνάκι μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • Αλάτι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ρύζι:

  • 1/2 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
  • 1 ποτήρι νερό
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα ίνες κρόκου Κοζάνης
Εκτέλεση:

_____2

Για το κοτόπουλο:

Αλατίζουμε τα μπουτάκια και περνάμε από το μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός της δάφνης. Αλείφουμε με το μείγμα το κρέας και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4ώρες να μαριναριστούν. Τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα τους και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, βρέχοντάς τα με τη σάλτσα τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην ξεραθούν.

Για τη σάλτσα:

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το μήλο μέχρι να γυαλίσει το πρώτο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει.

_____1

Για το ρύζι:

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το αλάτι και τον κρόκο μέχρι να βράσει. Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό και το ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό, 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6189
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 06-12-2009 00:00
 
A Φλώρα μου εμένα αυτά τα γλυκόξινα είναι πολύ του γούστου μου, οπότε μπαίνει άμεσα στα αγαπημένα. Πολύ όμορφα μαγειρεμένα φαίνονται. Μπράβο σου :)  
Να σε ρωτήσω το μείγμα garam masala τι είναι; Κάτι μου λέει το όνομα αλλά...
 
Faye
2. 06-12-2009 07:49
 
Τέλειο Φλώρα. Κι εμένα τα γλυκόξινα είναι απο τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Θα το δοκιμάσω :upset :upset :upset
 
mariaZ
3. 06-12-2009 09:13
 
Faye, το garam masala είναι μείγμα μπαχαρικών. Το συναντάμε κυρίως στην ινδική κουζίνα και περιέχει πιπέρι, κύμινο, κόλιαντρο, πιπερόριζα, κάρδαμο, γαρίφαλο, κανέλλα. Είναι πολύ αρωματικό και ταιριάζει με πολλά κρεατικά.
 
Flora
4. 06-12-2009 10:02
 
Μπορούμε λες να το φτιάξουμε μόνες μας? Ξέρεις αναλογίες?
 
mariaZ
5. 06-12-2009 12:04
 
Μαρία, εγώ το παίρνω έτοιμο από μεγάλα μπαχαράδικα, όπως ο \"Μανδραγόρας\".  
Μπορούμε να το φτιάξουμε όμως και μόνες μας, δες εδώ: http://www.kopiaste.info/?p=339
 
Flora
6. 06-12-2009 15:37
 
Παρα πολυ ωραιο φλωρα!Μου θυμισες με αυτο το μειγμα μια συνταγη που μου ειχε δωσει μια φιλη πριν αρκετα χρονια την οποια ελεγε ''μοσχαρι μασαλα'' και ηταν μοσχαρακι κοκκινιστο με ολα τα μπαχαρικα που ειχε διαθεσιμα στο ντουλαπι της.Ηταν υπεροχο το αποτελεσμα.Δεν αγοραζε καποιο μειγμα απλα χρησιμοποιησουμε οτι μπαχαρικο ειχε..
 
margarita79
7. 06-12-2009 18:28
 
Πολύ ωραίο Φλώρα! Μου αρέσουν τα γλυκόξινα!Μόνο που θα το δοκιμάσω με φτερούγες γιατί το πόδι δεν μου αρέσει πολύ
 
voula
8. 07-12-2009 23:31
 
παλι το κανατε το θαυμα σας κυρια μου!!
 
01090604

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/11/11 )