Υλικά (για 1 κοτόπουλο) - ½ κούπα βούτυρο αγελάδος
- 4-5 φέτες μπέικον
- ½ κούπα φρέσκο θυμάρι
- 6-8 φρέσκα μικρά μανιτάρια
- χυμό 1 λεμονιού
- ½ κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση - Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός του κρασιού και του βούτυρου, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα πάστας. Την ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.
- Με αυτή, αλείφουμε το κοτόπουλο, εσωτερικά της πέτσας του, αφού την ανασηκώσουμε ελαφρώς, δείτε εδώ : Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
- Προσπαθούμε να το αλείψουμε σε όλα του τα σημεία, και γεμίζουμε την κοιλιά του με όσο απομένει.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα και το βάζουμε σε ταψάκι. Περιχύνουμε με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για35'- 40', χαμηλώνουμε στους 180 και συνεχίζουμε για 1 ώρα ακόμη (για 1 ½ κ. Κοτόπουλο.) Κατά διαστήματα βρέχουμε το πουλερικό μας με τα υγρά του ταψιού για να μη στεγνώσει.
Πριν το κόψουμε και σερβίρουμε αφήνουμε να σταθεί στον πάγκο μας 10'-15' ώστε να μη χάσουμε όλους τους χυμούς του. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ριζότο με τα ίδια μυρωδικά ή μια πλούσια πράσινη σαλάτα. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7843 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |