Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο ψητό με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Σάββατο, 12/12/09
___400_04
Υλικά (για 1 κοτόπουλο)
  • ½ κούπα βούτυρο αγελάδος
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • ½ κούπα φρέσκο θυμάρι
  • 6-8 φρέσκα μικρά μανιτάρια
  • χυμό 1 λεμονιού
  • ½ κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  • Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός του κρασιού και του βούτυρου, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα πάστας. Την ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.
  • Με αυτή, αλείφουμε το κοτόπουλο, εσωτερικά της πέτσας του, αφού την ανασηκώσουμε ελαφρώς, δείτε εδώ : Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
  • Προσπαθούμε να το αλείψουμε σε όλα του τα σημεία, και γεμίζουμε την κοιλιά του με όσο απομένει.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα και το βάζουμε σε ταψάκι. Περιχύνουμε με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για35'- 40', χαμηλώνουμε στους 180 και συνεχίζουμε για 1 ώρα ακόμη (για 1 ½ κ. Κοτόπουλο.) Κατά διαστήματα βρέχουμε το πουλερικό μας με τα υγρά του ταψιού για να μη στεγνώσει.

Πριν το κόψουμε και σερβίρουμε αφήνουμε να σταθεί στον πάγκο μας 10'-15' ώστε να μη χάσουμε όλους τους χυμούς του. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ριζότο με τα ίδια μυρωδικά ή μια πλούσια πράσινη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 6537
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 13-12-2009 16:44
 
Μπήκε στα αγαπημένα Φλωράκι - φαίνεται τέλειο! :)
 
linmak88
2. 13-12-2009 16:46
 
απλά Τ Ε Λ Ε Ι Ο. Μοσχομυριστό και λαχταριστό Φλώρα. Ηθελα να δοκιμάσω το βούτυρο κάτω απο το δέρμα του πουλερικού και σίγουρα θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου. Μια ερώτηση μόνο, αν το βούτυρο δεν είναι αγελάδος και είναι το κλασικό φυτικό θα υπάρχει πρόβλημα λες?
 
mariaZ
3. 13-12-2009 17:11
 
Πολύ καλό Φλώρα. Συγχαρητήρια. Μαρία ποτέ μην χρησιμοποιείς μαργαρίνη στη μαγειρική. Η μαργαρίνη είναι ένα προιόν που πρέπει μόνο ωμό να το τρώμε. Όταν ζεσταθεί γίνεται επικύνδυνο για την υγεία μας. Εμείς στο σπίτι δεν αγοράζουμε ποτέ μαργαρίνη, χρησιμοποιούμε ζωικό βούτυρο που είναι φυσικό. Άλλωστε εμείς στην Ελλάδα είμαστε ευλογημένοι από το ελαιόλαδο, οπότε όλα τα άλλα είναι περιττά. Και λίγο βουτυράκι για την γεύση δεν βλάπτει :zzz
 
ekaterini
4. 13-12-2009 17:16
 
Πολύ ωραίο Φλώρα μου και φαίνεται πολύ ζουμερό. Παρ΄όλο που είναι ολόκληρο δεν σου έχει στεγνώσει.Και με το βουτυράκι θα είναι πολύ μυρωδάτο. Και εγώ την μαργαρίνη δεν τη χρησιμοποιώ πολύ.
 
voula
5. 14-12-2009 08:40
 
Μαράκι, πολύ σωστά τα λέει η Κάτια....η μαργαρίνη αφενός δεν αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες κι αφετέρου δεν θα απορροφηθεί από το κρέας του κοτόπουλου ώστε να παραμείνει ζουμερό καθ\' όλη τη διάρκεια του ψησίματος. 
Η μυρωδιά και η γεύση του είναι άλλο πράγμα, δοκιμάστε το :zzz
 
Flora
6. 14-12-2009 09:55
 
παρα πολυ ωραιο και θα μενει ζουμερο γιατι με τα ψητα κοτοπουλα εχω ενα θεμα.. 
Εγω κοριτσια μπορει να εβαζα και φυτινη αυτη που εχει μεσα και βουτυρο γαλακτος.
 
margarita79
7. 14-12-2009 12:07
 
Πράγματι πολύ ζουμερό φαίνεται. Εγώ θα μπορούσα να το πετύχω μόνο εάν το έψηνα σε κλειστό σκεύος (τύπου γάστρα) ή έστω καλυμμένο για ορισμένο χρονικό διάστημα με αλουμινόχαρτο. Add to my favourites...
 
ata
8. 14-12-2009 14:52
 
Φλώρα πάρα πολύ ωραία η σύνθεση των υλικών! Θα το φτιάξω
 
xanthibax
9. 15-12-2009 08:24
 
Μαργαρίτα τη φυτίνη που λες δεν την έχω δοκιμάσει. 
ata, υπέροχο θα γίνει και σε γάστρα. Το τελευταίο 10λεπτο άνοιξε το καπάκι να ξεροψηθεί η επιφάνεια του κοτόπουλου. 
Ξανθή, περιμένω εντυπώσεις :)
 
Flora
10. 26-12-2009 20:18
 
Φλώρα έσκισες και πάλι. Το φάγαμε για μεσημέρι και όλοι παραμιλουσαν :upset Τους άφησα άφωνους :grin :grin Απλά ΤΕΛΕΙΟ, ΟΝΕΙΡΙΚΟ ο,τι και να πω είναι λίγο Ευχαριστώ
 
mariaZ
11. 27-12-2009 08:42
 
Μπράβο βρε Μαράκι :grin  
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε :zzz
 
Flora
12. 14-06-2010 14:01
 
Flora, το έφτιαξα το Σ/Κ μειώνοντας λίγο τις ποσότητες των μπαχαρικών (περί ορέξεως....). Μας άρεσε πάρα πολύ και θα το ξαναφτιάξω σίγουρα ! Σε ευχαριστούμε !!!
 
ata
13. 15-06-2010 07:50
 
Χαίρομαι που σας άρεσε, ata :zzz
 
Flora
14. 16-06-2010 13:23
 
Φαίνεται πολύ καλό και πολύ γευστικό Φλο !
 
sgr
15. 16-06-2010 14:05
 
Σ'ευχαριστώ ζαχαρίτσα μου :)  
Είναι όντως πολύ γευστικό, αρωματικό και εξαιρετικά ζουμερό!
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/12/09 )