Σελίδα 2 από 3 Tα Χριστουγεννιατικα σπιτακια γνωστα ως ''gingerbread houses'' κυκλοφορουν ευρεως στο εξωτερικο.Το ξενο διαδικτυο ειναι γεματο απο τετοια σπιτακια με περιτεχνους στολισμους. Ειναι παρα πολυ ζηλευτα! Ειδα σπιτακια απο καλσσικο μπισκοτο,απο μπισκοτο εμποριου, απο gingerbread, απο κεικ, σπιτακι με παραθυρα φωτισμενα, σπιτακια με μπαλκονια, σπιτακι με ψευτικα δεντρακια και ψευτικα στολιδια.. Οτι μπορει να βαλει ο νους σας. Μαλιστα συνηθιζουν να διοργανωνουν ολοκληρους διαγωνισμους γυρω απο αυτο το εθιμο με πραγματικα αριστοτεχνικες κατασκευες. Θελησα λοιπον να φτιαξω και εγω ενα σπιτακι αλλά ειχα την εξης παραξενια.. Οι κατασκευες που φτιαχνω θελω στο τελος να τρωγονται. Κανενα απο αυτα που ειδα δεν προοριζεται για αυτο το σκοπο. Μικρα αριστουργηματα που κοσμουν το σπιτι τους για πολυ καιρο, αλλά αναρωτιομουν : "στο τελος θα το ετρωγα? Ακομα και αν εφτιαχνα ενα σπιτακι με μπισκοτα τυπου πτι μπερ εμποριου εγω παραδεχομαι οτι δεν θα το ετρωγα. Ποιά ειναι η λύση λοιπόν; Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α!!! Ορίστε το σπιτακι μου φουλ σοκολατενιο και το κυριοτερο: Τρώγεται και η παραμικρή του λεπτομέρεια! Υλικά - 4 σοκολατες brake (προτεινω αυτες γιατι ειναι τετραγωνες και καλυτερα να προτιμησετε γαλακτος για να ειναι η πισω οψη λια)
- 2 σοκολατες γαλακτος τυπου lacta για τη σκεπη (προτιμησα αυτες γιατι μου αρεσε το σχεδιακι που κανει επανω σαν κεραμιδι)
- 1 λευκη κουβερτουρα (για τα παραθυρα και την πορτα εγω βρηκα σε σταγονες)
- 1 χαρτινος δικος απο αυτους του ζαχαροπλαστειου για να βαλουμε επανω την κατασκευη.
Για τη διακόσμηση - Λιγα πουρακια και γκοφρετες
- Καραμελες και ζαχαρωτα της αρεσκειας σας.
- royal icing γλασσο λευκο
Για το royal icing - 350 γρ ζαχαρη αχνη
- 2 ασπραδια απο μεγαλα αυγα
- 2 κ.γ λεμονι
- 1 βανιλια
Εκτέλεση - Λιωνουμε τη λευκη σοκολατα σε μπεν μαρι και σχεδιαζουμε με το κορνε μας την πορτα και τα παραθυρα στην λια οψη της μιας απο τις τετραγωνες σοκολατες μας. Αφηνουμε λιγο στο ψυγειο να κρυωσει.
- Ξεκιναμε να κολλαμε τους τοιχους.
- Υπαρχουν πολυ τροποι, με καραμελα, με γλασσο, με σοκολατα. Εγω θεωρω οτι η σοκολατα κολλαει καλυτερα με κουβερτουρα και ειναι και λιγοτερο χρονοβορο αφου εχουμε ηδη λιωσει σοκολατα για το σχεδιασμο των παραθυρων.
- Φροντιουμε να κολλαμε ενα τοιχο τη φορα με την λια οψη της σοκολατας προς τα εξω. Βαζουμε ενα στηριγμα (πχ ενα ποτηρι) και αφηνουμε για λιγα λεπτα στο ψυγειο.
- Μολις εχουμε ενα τετραγωνο με τα παραθυλοφυλλα μπροστα κολλαμε τη σκεπη.
- Στη σκεπη θα πρεπει να εχετε λιγη υπομονη και να την κρατατε για λιγο μεχρι να κολλησει καλα.
- Το κενο που μενει αναμεσα στη σκεπη και την προσοψη το καλυπτουμε με ζαχαρωτα ή πουρακια.
- Το σπιτακι μας ειναι ετοιμο και αρχιζουμε να στολιζουμε αφου πρωτα φτιαξουμε το γλασσο.
- Χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια στη δυνατη ταχυτητα μαζι με το λεμονι και μετα χαμηλωνουμε και ριχνουμε σταδιακα την αχνη και τη βανιλια. Συνεχιζουμε με δυνατο χτυπημα μεχρι να εχουμε ενα πηχτο γλασσο που στεκεται στους γαντζους του μιξερ (αν προκειτε να καθυστερησετε καλο ειναι να το σκεπασετε με μεβρανη γιατι σε επαφη με τον αερα σκληραινει σταδιακα).
- Στη συνεχεια στολιζουμε με κορνε το σπιτακι κολλαμε οτι στολιδι θελουμε και απλωνουμε το υπολοιπο γλασσο στο χαρτινο δισκο.
- Στολιζουμε και την αυλη μας και το σπιτακι μας ειναι ετοιμο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλές Γιορτές! Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 90661 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|