Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα μανιταριών με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 13/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Τάρτα μανιταριών με μπέικον
Σελίδα 2
img_0425_400
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη, η Νατάσσα. Μου ειπε οτι την κανει η μητερα της σε καθε τραπεζι με μεγαλη επιτυχια και βεβαια ειχε δικιο: ειναι εξαιρετικη!!
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλευρι 
  • 125 γρ. βουτυρο
  • 2 κροκοι
  • λιγο αλατι
  • 2-3κ.σ παγωμενο νερο

Για τη γέμιση

  • 1 κονσερβα μανιταρια (εγω εβαλα φρεσκα)
  • 1 κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φέτες
  • 250 γρ. γραβιερα (εγω εβαλα μισο μισο με ρεγκάτο)
  • 3 αυγα
  • 1 μικρη κρεμα γαλακτος
  • 5-6 φετες μπεικον ή καπνιστο ζαμπον
  • Λιγο πιπερακι
  • 1-2 κ.σ κρασι λευκο
  • Ελαχιστο μοσχοκαρυδο (προαιαρετικα)
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
  • Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεια.
  • Σοταρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι και το μπεικον στο τηγανι, σβηνουμε με το κρασακι και ριχνουμε πιπερι. Φροντιζουμε να πιουν τα υγρα τους.
  • Προσθετουμε την κρεμα και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
img_0423_400img_0422_400
img_0425_400
  • Ριχνουμε τα τυρια και τα αυγα χτυπημενα ανακατευουμε και απλωνουμε πανω απο τη ζυμη (αν θελουμε πασπαλιζουμε λιγο εξτρα τυρακι).
  • Ψηνουμε για 50 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα (αν διετε οτι ροδίζει η επιφανεια νωριτερα σκεπαστε με ενα αλουμινοχαρτο και συνεχιστε το ψησιμο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (87) | Εμφανίσεις: 84136
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (28)
1. 15-12-2009 10:16
 
Μπραβο Μαργαριτούλα!!!Φαίνεται πολύ νόστιμη και λαχταριστή και μιας και τρώμε όλοι μας τα μανιταρια θα τη φτιαξουμε για τις γιορτες.
 
stone
2. 15-12-2009 11:04
 
Τέλεια η ταρτούλα. Φυσικά και θα υπάρχει κάπου στο γιορτινό μας τραπέζι :eek
 
mariaZ
3. 15-12-2009 11:14
 
Εξαιρετικό!! Και ψάχνω συνταγούλες για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Μπράβο!
 
vago
4. 15-12-2009 11:19
 
Πολύ ωραία...εγώ τη βλέπω μάλλον στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
 
Marinaki
5. 15-12-2009 12:29
 
Τέλεια Μάρτζι! Σαν Κις Λορέν με μανιτάρια (σλουρπ!). Μια ερώτηση μόνο: Δεν την προψήνεις καθόλου την τάρτα;
 
Mary
6. 15-12-2009 12:38
 
Οχι Μαιρη δεν την προψηνω καθολου ουτε και στηνταρτα πρασσουπου εχω δωσει την προψηνω αν και ειναι αλλη συνταγη ταρτας. 
Ειχα παλιοτερα τον ενδοιασμο μου αλλα το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο!!
 
margarita79
7. 15-12-2009 12:43
 
Εγώ με την ίδια ζύμη που κάνω την προψήνω γιατί φοβάμαι πάντα μη μου μείνει ωμή. Αλλά αφού την έχει δοκιμάσει εσύ (εγγύηση μιλάμε!! :grin :grin ) θα το σταματήσω από δω και στο εξής!
 
Mary
8. 15-12-2009 12:45
 
Εννοειται βεβαια οτι η γεμιση θα ειναι καλομαγειρεμενη και δεν θα εχει πολλα υγρα.Να ειναι ενα μειγμα που να στεκεται(δειτε και στη φωτο)
 
margarita79
9. 15-12-2009 13:01
 
Mαργαρίτα υπέροχη η τάρτα σου!Θα την κάνω την άλλη εβδομάδα που θα είμαι με τα παιδιά μου να την ευχαριστηθούμε.
 
iwanna
10. 15-12-2009 17:47
 
Πολύ ωραία η τάρτα σου Μαργαρίτα. Μας αρέσουν πολύ τα μανιτάρια και θα δοκιμαστεί άμεσα. Μάλλον τώρα στις γιορτές. Μου αρέσουν οι τάρτες σε τραπέζια.
 
voula
11. 15-12-2009 22:03
 
Ότι πρέπει γι' αυτή την εποχή που δεν καταναλώνουμε καθόλου θερμίδες :p :p Αχ, βρε Μαργαρίτα τί μας κάνεις :upset , θα τη δκιμάσουμε να δούμε τι θα καταλάβεις :grin :grin
 
Flora
12. 15-12-2009 22:09
 
Xμμ θερμιδες ε? :grin  
Σημερα σκεφτομουν οταν την ξανακανω να βαλω την αλλη ζυμη για ταρτα απο τη συνταγη ταρτα πρασσου που ειναι σαφως πιο ελαφρια χωρις αυγα και βουτυρο και εχει το ιδιο εξαιρετικο αποτελεσμα.
 
margarita79
13. 16-12-2009 02:41
 
Μαργαρίτα πολύ μου αρέσεια αυτή η ταρτούλα σου και εννοείται ότι θα δοκιμαστεί άμεσα. 
Επίσης να πω ότι αυτή ακριβώς τη ζύμη τάρτας φτιάχνω κι εγώ. Την έχω από μιά παλιά εκπομπή του Μαμαλάκη.Και ούτε εγώ την ψήνω πρώτα. Ο ίδιος είχε πει ότι μπορούμε αν θέλουμε και να την ψήσουμε αφού την τρυπήσουμε πρώτα με πηρούνι και βάλουμε λαδόχαρτο και φασόλια πάνω (τα γνωστά). 
Όμως εγώ δεν την ψήνω και γίνεται καταπληκτική και η τάρτα ακετά μεγάλη σε 30cm ταρτιέρα.
 
Faye
14. 16-12-2009 03:41
 
Υπέροχη Μαργαρίτα. Όταν εγώ την φτιάξω (διότι θεωρείται δεδομένο) θα κάνω και εγώ την βάση τάρτας πράσου, η οποία είναι καταπληκτική :zzz
 
ekaterini
15. 16-12-2009 10:45
 
JUST PERFECT!!!
 
marylou


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )