Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουραμπιέδες Νο.05 (της μαμάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 15/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Κουραμπιέδες Νο.05 (της μαμάς)
Σελίδα 2
Κουραμπιέδες

Αυτη η συνταγή για κουραμπιέδες ειναι της μητέρας μου.Οσους κουραμπιεδες και να εχω δοκιμασει παντα γυρίζω σε αυτούς!!

Υλικά(για 70-80 μετρίου μεγέθους κουραμπιέδες)
  • 1/2 κιλό βουτυρο γάλακτος
  • 250 γρ.φυτινη (εγω βαζω αυτη με προσθηκη φρεσκου βουτυρου)
  • 1 ποτηρι κρασιου καλαμποκελαιο
  • 1 φλιτζανι αχνη ζαχαρη
  • 1/2 κ.γ σοδα
  • 5 κ.γ baking
  • 2 βανιλιες
  • 1 φλιτζανακι κονιακ
  • 1/2 κιλο αμυγδαλα χοντροκομμενα και καβουρντισμενα(οχι ξεφλουδισμενα)
  • Αλευρι περιπου 1 κιλο και κατι (οσο σηκωσει για να ειναι το μειγμα σχετικα σφικτο)
  • Αχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε στο μιξερ τη φυτινη,το βουτυρο και τη ζαχαρη πολυ καλα και προσθετουμε το καλαμποκελαιο.
  • Βαζουμε όλα τα αλλα υλικα ,το μισο αλευρι και τη σοδα διαλυμενη στο κονιακ.
  • Προσθετουμε το καβουρντισμένο αμυγδαλο χοντροκομμενο.
  • Συνεχιζουμε το ζυμωμα και προσθετουμε σταδιακα το υπολοιπο αλευρι(ισως προς το τελος να χρειαστει να ζυμωσετε και λιγο με το χερι).
Κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες
 Κουραμπιέδες
  • Αφου ζυμωθουν αφηνουμε το μειγμα σε λεκανη να σταθει αρκετη ωρα και μετα αρχιζουμε να πλαθουμε κουραμπιεδες ειτε σε μπαλακια ειτε σε μισοφεγγαρα.
  • Ψηνουμε στους 160 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
  • Τους αφηνουμε πανω σε σχαρα και οταν ειναι χλιαροι πασπαλιζουμε τη ζαχαρη.
  • Την επομενη μερα ξαναπασπαλιζουμε αχνη και ειναι ετοιμοι!!!
Κουραμπιέδες
Καλή επιτυχία!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 38237
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (30)
1. 17-12-2009 12:23
 
Μαργαρίτα πολύ ωραίοι οι κουραμπιέδες σου και του χρόνου να είσαι καλά, έτσι τους έκανα και εγώ μόνο που εγώ βάζω φυτίνη και λίγο βούτυρο γάλακτος.
 
marylou
2. 17-12-2009 13:07
 
Μαργαρίτα και του χρόνου. Φανταστικοι οι κουραμπιέδες σου και τα χριστουγεννιάτικα πιατάκια σου.
 
mariaZ
3. 17-12-2009 13:48
 
Και του χρόνου να είσαι καλά! Οι φωτογραφίες σου εξακολουθούν να κλέβουν την παράσταση! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! :)
 
kpavlakou
4. 17-12-2009 13:58
 
Δεν μιλάμε για απλούς κουραμπιέδες... αλλά για σούπερ γεύση... αν σκεφτείς ότι έχουν 1 κιλό λιπαρά σε 1 κιλό αλεύρι. :eek :eek :eek Βόμβες θερμίδων...
 
Mary
5. 17-12-2009 14:33
 
Μαργαρίτα μια παραπλήσια συνταγή, (φίλης) με βούτυρο και φυτίνη έφτιαξε η κόρη μου προχτές κι είναι καταπληκτικοί. 
Από ότι λέει η φίλη το μυστικό είναι στα πολλά αμύγδαλα κι όχι ασπρισμένα. 
Καλές γιορτές !!
 
xanthibax
6. 17-12-2009 14:41
 
Ναι η γευση τους οντως ειναι ασυναγωνιστη. 
Εχεις δικιο ξανθη τα αμυγδαλα με τη φλουδα ειναι που κανουν τη διαφορα καθως και η προσθηκη φυτινης και του καλαμποκελαιου που βοηθαει στο πιο τριφτο αποτελεσμα ! 
Μαιρη για τα λιπαρα που λες.. ακουσα προχθες στην τηλεοραση που εδινε μια παραπλησια συνταγη και ελεγε οτι ο κουραμπιες δεν ειναι μπισκοτο.Ειναι λαθος να προσθετουμε μεσα αυγα και να αφαιρουμε βουτυρο.Ο κουραμπιες ελεγε η τηλεμαγειρισσα πρεπει να εχει τα λιπαρα του να ειναι τριφτος και οταν τον τρως να σπαει στο στομα.Ολα τα αλλα ειπε λεγονται μπισκοτα αλλά οχι κουραμπιεδες. 
Εγω προσωπικα συμφωνω απολυτα και για αυτο εδωσα τη συνταγη αυτη γιατι πραγματικα εχω δοκιμασει αρκετους κουραμπιεδες μιας και μου αρεσουν πολυ και σαν της μανουλας δεν ειναι. 
Σας ευχαριστω για τα καλα λογια.Και του χρονου!
 
margarita79
7. 17-12-2009 14:46
 
Α ξεχασα να αναφερω οτι η Βεφα αλεξιαδου τα ελεγε αυτα τα παραπανω :grin και βρε Μαιρη δεν ειναι ενα κιλο τα λιπαρα αλλά 750γρ.που μοιραζεται σε 80 τεμαχια και αυγα δεν εχει καθολου..τωρα θα μου πεις κανεις δεν τρωει μονο εναν..ε εχεις δικιο :grin
 
margarita79
8. 17-12-2009 14:57
 
Καλέ δε σου κατηγορώ τη συνταγή... αντιθέτως μάλιστα θα είμαι η πρώτη που θα τη δοκιμάσω, γιατί ως γνωστόν αυτά τα θερμιδούχα είναι που με ξετρελαίνουν. :upset Όσον αφορά αυτά που λένε οι μαγείρισσες με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη. Ο κουραμπιές είναι μόνο βούτυρο, αλεύρι, αμύγδαλο και άχνη και φυσικά δεν έχει αυγά.
 
Mary
9. 17-12-2009 15:02
 
καλε εννοειται..πληροφοριακα απαντησα και εγω γιατι μπερδευτηκα οταν σε διαβασα και αναρωτιομουν μηπως εγραψα κατι λαθος και μετα''λες οντως να εχουμε φαει 1 κιλο ζωικα λιπαρα?'' :grin
 
margarita79
10. 17-12-2009 18:27
 
Μοσχομυριστή συνταγή! Συγχαρητήρια σε μαμά και κόρη :)
 
vago
11. 17-12-2009 18:27
 
Μπράβο Μαργαρίτα! Παρόλο που δε συμπαθώ τους κουραμπιέδες, θα συμφωνήσω με το ότι πρέπει να είναι τριφτοί...να λιώνουν στο στόμα και να κάνουν αντίθεση με το τραγανό του αμύγδαλου. 
Και του χρόνου :) :)
 
Flora
12. 17-12-2009 22:58
 
Τους έφτιαξα σήμερα και έγιναν εξαιρετικοί! Απίθανη γεύση!!!!Ευχαριστώ και 1000 μπράβο φιλενάδα! :zzz
 
arma
13. 18-12-2009 00:39
 
Μπραβο arma μου πολυ χαιρομαι που σας αρεσαν!!!
 
margarita79
14. 18-12-2009 14:02
 
Μπράβο βρε Μαργαρίτα, πανέμορφοι είναι. :zzz Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις. 
Αυτή είναι και η δική μου συνταγή από τη γιαγιούλα μου με τη διαφορά ότι δεν βάζουμε κονιάκ και ραντίζουμε με ανθόνερο πριν την άχνη. 
Η γιαγιά λοιπόν έλεγε ότι ο καλός κουραμπιές θέλει δύο πράγματα: πολύ καλό βούτυρο και το αμύγδαλο καβουρντισμένο με τη φλούδα ;)  
Αύριο λοιπόν αυτή τη συνταγή θα φτιάξω και θα κάνω του μισούς με ανθόνερο και τους μισούς με κονιάκ. :)
 
Faye
15. 18-12-2009 21:50
 
Μιας και τους ξαναεφτιαξα σημερα συπληρωσα φωτο της εκτελεσης.Επισης καβουρντισα τα αμυγδαλα στο φουρνο.Τα εβαλα σε ενα ταψι στρωμενο με λαδοκολα και τα εψησα για 2-3 λεπτα στο γκριλ. 
Δε ξερω εσεις πως το κανετε αλλά μου φανηκε πολυ πίο γρηγορο απο οτι στο τηγανι.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )