Σελίδα 2 από 2 Αυτη η συνταγή για κουραμπιέδες ειναι της μητέρας μου.Οσους κουραμπιεδες και να εχω δοκιμασει παντα γυρίζω σε αυτούς!! Υλικά(για 70-80 μετρίου μεγέθους κουραμπιέδες) - 1/2 κιλό βουτυρο γάλακτος
- 250 γρ.φυτινη (εγω βαζω αυτη με προσθηκη φρεσκου βουτυρου)
- 1 ποτηρι κρασιου καλαμποκελαιο
- 1 φλιτζανι αχνη ζαχαρη
- 1/2 κ.γ σοδα
- 5 κ.γ baking
- 2 βανιλιες
- 1 φλιτζανακι κονιακ
- 1/2 κιλο αμυγδαλα χοντροκομμενα και καβουρντισμενα(οχι ξεφλουδισμενα)
- Αλευρι περιπου 1 κιλο και κατι (οσο σηκωσει για να ειναι το μειγμα σχετικα σφικτο)
- Αχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση - Χτυπαμε στο μιξερ τη φυτινη,το βουτυρο και τη ζαχαρη πολυ καλα και προσθετουμε το καλαμποκελαιο.
- Βαζουμε όλα τα αλλα υλικα ,το μισο αλευρι και τη σοδα διαλυμενη στο κονιακ.
- Προσθετουμε το καβουρντισμένο αμυγδαλο χοντροκομμενο.
- Συνεχιζουμε το ζυμωμα και προσθετουμε σταδιακα το υπολοιπο αλευρι(ισως προς το τελος να χρειαστει να ζυμωσετε και λιγο με το χερι).
- Αφου ζυμωθουν αφηνουμε το μειγμα σε λεκανη να σταθει αρκετη ωρα και μετα αρχιζουμε να πλαθουμε κουραμπιεδες ειτε σε μπαλακια ειτε σε μισοφεγγαρα.
- Ψηνουμε στους 160 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
- Τους αφηνουμε πανω σε σχαρα και οταν ειναι χλιαροι πασπαλιζουμε τη ζαχαρη.
- Την επομενη μερα ξαναπασπαλιζουμε αχνη και ειναι ετοιμοι!!!
Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 38238 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|