Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουραμπιέδες Νο.05 (της μαμάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 15/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Κουραμπιέδες Νο.05 (της μαμάς)
Σελίδα 2
Κουραμπιέδες

Αυτη η συνταγή για κουραμπιέδες ειναι της μητέρας μου.Οσους κουραμπιεδες και να εχω δοκιμασει παντα γυρίζω σε αυτούς!!

Υλικά(για 70-80 μετρίου μεγέθους κουραμπιέδες)
  • 1/2 κιλό βουτυρο γάλακτος
  • 250 γρ.φυτινη (εγω βαζω αυτη με προσθηκη φρεσκου βουτυρου)
  • 1 ποτηρι κρασιου καλαμποκελαιο
  • 1 φλιτζανι αχνη ζαχαρη
  • 1/2 κ.γ σοδα
  • 5 κ.γ baking
  • 2 βανιλιες
  • 1 φλιτζανακι κονιακ
  • 1/2 κιλο αμυγδαλα χοντροκομμενα και καβουρντισμενα(οχι ξεφλουδισμενα)
  • Αλευρι περιπου 1 κιλο και κατι (οσο σηκωσει για να ειναι το μειγμα σχετικα σφικτο)
  • Αχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε στο μιξερ τη φυτινη,το βουτυρο και τη ζαχαρη πολυ καλα και προσθετουμε το καλαμποκελαιο.
  • Βαζουμε όλα τα αλλα υλικα ,το μισο αλευρι και τη σοδα διαλυμενη στο κονιακ.
  • Προσθετουμε το καβουρντισμένο αμυγδαλο χοντροκομμενο.
  • Συνεχιζουμε το ζυμωμα και προσθετουμε σταδιακα το υπολοιπο αλευρι(ισως προς το τελος να χρειαστει να ζυμωσετε και λιγο με το χερι).
Κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες
 Κουραμπιέδες
  • Αφου ζυμωθουν αφηνουμε το μειγμα σε λεκανη να σταθει αρκετη ωρα και μετα αρχιζουμε να πλαθουμε κουραμπιεδες ειτε σε μπαλακια ειτε σε μισοφεγγαρα.
  • Ψηνουμε στους 160 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
  • Τους αφηνουμε πανω σε σχαρα και οταν ειναι χλιαροι πασπαλιζουμε τη ζαχαρη.
  • Την επομενη μερα ξαναπασπαλιζουμε αχνη και ειναι ετοιμοι!!!
Κουραμπιέδες
Καλή επιτυχία!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 38238
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (30)
16. 17-01-2011 23:23
 
Συγχαρητήρια Μαργαρία! Είμαι από αυτούς που δεν τρελαίνονται για κουραμπιέδες όμως με αυτούς τρελάθηκα κι εγώ και όσοι τους δοκίμασαν! Βαθμολογήθηκαν με 10 στα 10!
 
marinas
17. 17-01-2011 23:23
 
Συγχαρητήρια Μαργαρία! Είμαι από αυτούς που δεν τρελαίνονται για κουραμπιέδες όμως με αυτούς τρελάθηκα κι εγώ και όσοι τους δοκίμασαν! Βαθμολογήθηκαν με 10 στα 10!
 
marinas
18. 10-12-2011 20:19
 
Λοιπον περσι εφαγα απο μια γειτονισσα πολυ ωραιους κουραμπιεδες και αφρατους να λιωνουν στο στομα.Σημερα ζητησα τη συνταγη και ειναι σχεδον ιδια με τη δικη σου ελαχιστες διαφορες αυτη εχει λιγοτερο μπεκιν και δεν εχει το καλαμποκελαιο.Τελικα τους δικους σου θα κανω στα σιγουρα αλλα το αλλα σαββατοκυριακο για ναμην μπαγιατεψουν.Θα σας πω εντυπωσεις.Αληεθια ποσο καιρο κρατανε οι κουραμπιεδες?εκτος ψυγειου φανταζομαι..
 
guzelina
19. 10-12-2011 20:23
 
Ηθελα επισης να ρωτησω εαν μπορω να τους κανω σαν μπουκιες γιατι τα προτιμω μικρα τα γλυκα.Θα αλλαξω κατι σε αυτη την περιπτωση?
 
guzelina
20. 10-12-2011 20:47
 
Λοιπον θα τους πλασεις οπως εσυ θες.Απλα θα φροντισεις στο καθε ταψι τα κουραμπιεδακια να ειναι ισομεγεθη για να εχεις και το σωστο ψησιμο.Μην ειναι δλδ αλλα πιο μικρα και αλλα πιο μεγαλα.Επισης προσεξε και το χρονο ψησιματος δεν πρεπει να παραψηθουν.Το αλευρι δεν πρεπει να σκουρυνει και να μοιρισει καμμενο.Μολις δεις οτι εγιναν καφετι εξωτερικα τους βγαζεις.
 
margarita79
21. 12-12-2011 10:48
 
Σημερα θα κανω τους κουραμπιεδες σου ηθελα να σε ρωτησω γινεται αντι για καλαμποκελαιο να βαλω ηλιελαιο;
 
lenaki123
22. 12-12-2011 10:58
 
Φανταζομαι πως ναι μπορεις να το βαλεις αν και νομιζω πως το καλαμποκελαιο οπου μπει δινει λιγο πιο τριφτη υφή.
 
margarita79
23. 12-12-2011 11:09
 
Ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω και θα σου πω.
 
lenaki123
24. 12-12-2011 12:57
 
Συγχαρητηρια Μαργαριτα μου δεν εχω λογια καταπληκτικοι οι κουραμπιεδες σου μολις τους εβγαλα απο το φουρνο και με το ηλιελαιο μια χαρα γινανε,την επομενη φορα θα τα δοκιμασω με καλαμποκελαιο.Καλες Γιορτες και Καλη χρονια σου ευχομαι. :)
 
lenaki123
25. 12-12-2011 13:18
 
Και του χρονου lenaki123!Καλοφαγωτοι!Καλες γιορτες και σε εσας!
 
margarita79
26. 16-12-2011 10:59
 
τους έφτιαξα κι εγώ μαργαριτάρι μου και θα σου πω πως είναι τέλειοι. Λιώνουν στο στόμα...σκέτη κόλαση.
 
sardelaki
27. 16-12-2011 11:01
 
Και του χρονου sardelaki μου!!!!Καλοφαγωτοι!
 
margarita79
28. 23-12-2011 18:14
 
Μαργαριτα τους ψηνεις στις αντιστασεις η στον αερα?Και περιπου ποση ωρα?Γιατι αυτο με το χρωμα με μπερδευει και τις περισσοτερες φορες παραψηνω
 
guzelina
29. 23-12-2011 20:25
 
Κοιταξε να δεις γενικα θελουν κανα 25λεπτο αλλα αυτο σε φουρνο απο φουρνο διαφερει.Ο δικος μου ας πουμε εχει παιοδειχθει λιγο αργος.Οποτε εσυ θα τα βαλεις τα κουραμπιεδακια μεσα(στις αντιστασεις)και κατα τα 20 λεπτα θα ανοιξεις, θα σηκωσεις εναν και θα το δεις απο κατω αν εχει ροδισει.Αν εχει ροδισει λιγο αλλά απο πανω εξακολουθουν να ειναι ακομα μαλακοι θα τους αφησεις λιγο ακομα αν ειναι ελαφρως χρυσαφι και απο πανω και δεν ειναι μαλακοι θα τους βγαλεις.
 
margarita79
30. 25-12-2011 11:01
 
Λοιπον τους εκανα αλλα επειδη δεν ειχα δει ακομη την απαντηση τους τους παραεψησα μαλλον 50 λεπτα περιπου !!!!αλλα παρολα αυτα γινανε μαλακοι και πολυ ωραιοι οχι σαν μπισκοτα!!!Την επομενη φορα θα τους τελοιοποιησω!!!
 
guzelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )