Υλικά - 2-3 ντομάτες λίγο ώριμες (να κρατάνε)
- αλεύρι γ.ο.χ.
- 1-2 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη+σιμιγδάλι ψιλό (ανακατεμένα για το πανάρισμα)
- λίγο τυρί φιλαδέλφεια (για γαρνίρισμα)
- ψημένο τραγανό προσιούτο (προαιρετικά)
- φρεσκοκομένο μαϊντανό ή πρασουλίθρα
Εκτέλεση - Κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες πάχους περίπου 2-3 εκ. η κάθεμια (αν έχετε μεγάλες ντομάτες θα βγουν 4 κομμάτια, οι πιο μικρές 3 κομμάτια) αλατοπιπερώνουμε κατά βουληση και περνάμε τα κομμάτια ντομάτας πρώτα απο το αλεύρι μετά απο το αυγο και τέλος απο την τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το σιμιγδάλι.
- Εχουμε ήδη βάλει το λάδι να κάψει (να καλύψει τον πάτο σε ένα μικρό τηγανάκι) και τηγανίζουμε τις ντομάτες περίπου για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφού τηγανιστούν σερβίρουμε με λίγο τυρί φιλαδέλφεια επάνω, τρίβουμε το προσιούτο απο επάνω απο το τυρί και κατόπιν πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Πιο παραδοσιακά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα με ρίγανη και είναι εξίσου νόστιμο. Αν το θέλετε λίγο πικάντικο για μπυρίτσα μπορείτε να βάλετε εξτρά πιπεράκι ή λίγη καυτερή παπρικα. Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6696 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |