Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντομάτα τηγανιτή με φιλαδέλφεια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τετάρτη, 16/12/09
img_0600_400
Υλικά
  • 2-3 ντομάτες λίγο ώριμες (να κρατάνε)
  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1-2 αυγά 
  • φρυγανιά τριμμένη+σιμιγδάλι ψιλό (ανακατεμένα για το πανάρισμα)
  • λίγο τυρί φιλαδέλφεια (για γαρνίρισμα)
  • ψημένο τραγανό προσιούτο (προαιρετικά)
  • φρεσκοκομένο μαϊντανό ή πρασουλίθρα 
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες πάχους περίπου 2-3 εκ. η κάθεμια (αν έχετε μεγάλες ντομάτες θα βγουν 4 κομμάτια, οι πιο μικρές 3 κομμάτια) αλατοπιπερώνουμε κατά βουληση και περνάμε τα κομμάτια ντομάτας πρώτα απο το αλεύρι μετά απο το αυγο και τέλος απο την τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το σιμιγδάλι.
  • Εχουμε ήδη βάλει το λάδι να κάψει (να καλύψει τον πάτο σε ένα μικρό τηγανάκι) και τηγανίζουμε τις ντομάτες περίπου για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν. 
  • Αφού τηγανιστούν σερβίρουμε με λίγο τυρί φιλαδέλφεια επάνω, τρίβουμε το προσιούτο απο επάνω απο το τυρί και κατόπιν πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Πιο παραδοσιακά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα με ρίγανη και είναι εξίσου νόστιμο. Αν το θέλετε λίγο πικάντικο για μπυρίτσα μπορείτε να βάλετε εξτρά πιπεράκι ή λίγη καυτερή παπρικα.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6696
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 18-12-2009 15:03
 
Λατρεύω το Φιλαδέλφεια αλλά και τις τηγανιτές ντομάτες. Εξαιρετικός και γρήγορος μεζές. Μπράβο!
 
vago
2. 18-12-2009 15:58
 
Πολύ ωραίο μεζεδάκι Μαράκι :)  
Να σε ρωτήσω μόνο τις φέτες τομάτας τις αφήνεις να στραγγίξουν πρώτα; :?
 
Faye
3. 18-12-2009 16:01
 
Oχι Φαίη μου κατευθείαν. και αυτό είναι το μυστικό να είναι ζουμερή η ντοματούλα. Μόλις μπει το αλευράκι απο πάνω αμέσως θωρακίζει τα ζουμάκια και γίνεται φανταστικό. Μόνο αλατοπιπερώστε καλά για να γίνει ακόμη καλύτερο το μεζεδάκι
 
mariaZ
4. 18-12-2009 18:35
 
ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΗΘΕΙΝΟ ΤΥΡΙ ΟΠΩΣ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΚΛΕΠΤΙΣΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ ΝΑ ΠΙΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΙΡΗ ΚΡΑΣΙ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
 
klimis
5. 18-12-2009 23:54
 
Πολυ ωραιο!Τηγανιτες ντοματες κανει η μαμα μου παντα με πρασινες αγουρες και γινονται φανταστικες. 
Θα δοκιμασω και ετσι Μαρια γιατι ειναι πολυ πρωτοτυπο!
 
margarita79
6. 19-12-2009 00:31
 
Και εγώ τις πράσινες ήξερα για τηγανιτές. Νομίζω όμως πως και αυτή εκδοχή θα είναι τέλεια :zzz
 
ekaterini
7. 20-12-2009 00:43
 
Και εγώ για πράσινες ήξερα αλλά και αυτή η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα. Μπράβο Μαρία
 
voula
8. 20-12-2009 09:36
 
Μπράβο Μαράκι! Στη φρυγανιά θα πρόσθετα και μπόλικο λευκό πιπέρι για να γίνει λίγο πικάντικο ;) 
Υπέροχο μεζεδάκι :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 19/12/09 )