Μία ακόμη πολύ όμορφη συνταγή για ψητά, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια. Η συνταγή είναι γερμανική και είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε!Υλικά - 12 μπριζολάκια χοιρινά (εγώ προτιμώ λαιμού γιατί γίνονται πολύ πιο μαλακά)
Για τη μαρινάτα: - 1 1/2 κούπα μπύρα
- 1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 6 κουτ. σούπας μέλι
- 6 κουτ. σούπας λάδι
- 1 1/2 κουτ. μουστάρδα
- 1 1/2 κουτ.σούπας πολύχρωμα πιπέρια σπασμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σ ένα βαζάκι, κλείνουμε και χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά.
- Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε τη μαρινάτα και τα ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες (εγώ τα αφήνω όλη νύχτα ή απ το πρωί ως το βράδυ)
- Τα ψήνουμε για 8 - 10 περίπου λεπτά ή σε τηγάνι - τοστιέρα ή σε ψηστιέρα - τοστιέρα (για να κάνουν και τις χαρακτηριστικές ρίγες) αλείφοντάς τα συχνά με τη μαρινάτα και ρυθμίζοντας τη φωτιά έτσι ώσστε να μην καίγονται εξωτερικά.
Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύονται πολύ καλά με ψητά λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες. μανιτάρια, πιπεριές και ότι άλλα θέλουμε), που τα έχουμε μαρινάρει στο ίδιο μείγμα. Καλή μας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13063 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |