Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινά μπριζολάκια Βαυαρίας
Χοιρινά μπριζολάκια Βαυαρίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Faye   
Παρασκευή, 18/12/09
Μία ακόμη πολύ όμορφη συνταγή για ψητά, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια.
Η συνταγή είναι γερμανική και είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε!
Υλικά
  • 12 μπριζολάκια χοιρινά (εγώ προτιμώ λαιμού γιατί γίνονται πολύ πιο μαλακά)

Για τη μαρινάτα:

  • 1 1/2 κούπα μπύρα
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 1/2 κουτ. μουστάρδα
  • 1 1/2 κουτ.σούπας πολύχρωμα πιπέρια σπασμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σ ένα βαζάκι, κλείνουμε και χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε τη μαρινάτα και τα ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
  • Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες (εγώ τα αφήνω όλη νύχτα ή απ το πρωί ως το βράδυ)
  • Τα ψήνουμε  για 8 - 10 περίπου λεπτά ή σε τηγάνι - τοστιέρα ή σε ψηστιέρα - τοστιέρα (για να κάνουν και τις χαρακτηριστικές ρίγες) αλείφοντάς τα συχνά με τη μαρινάτα και ρυθμίζοντας τη φωτιά έτσι ώσστε να μην καίγονται εξωτερικά.

Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύονται πολύ καλά με ψητά λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες. μανιτάρια, πιπεριές και ότι άλλα θέλουμε), που τα έχουμε μαρινάρει στο ίδιο μείγμα.

Καλή μας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13063
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 21-12-2009 03:17
 
Ωραία ιδέα... κι ότι ετοιμαζόμασταν για "βραδιά μπύρας" με φίλους!!! 
Καλές γιορτές
 
beginner
2. 21-12-2009 09:16
 
Φανταστικά μπριζολάκια Φαίη. Θα δοκιμαστούν γιατί μας αρέσουν αυτού του είδους τα φαγητά και η μαρινάτα φαίνεται σούπερ
 
mariaZ
3. 21-12-2009 10:14
 
Τέλεια συνταγούλα  
ήδη μου μοσχομυρίζουν :p
 
maroula
4. 21-12-2009 21:38
 
Τα φτιάχνω σε λίγο, ήδη ειναι στην μαρινάτα, αλλά χωρίς ζάχαρη γιατί είμαι διαβητική.....περιμένω τα αποτελέσματα...
 
pastaflora
5. 21-12-2009 21:39
 
α νά σου πώ ρίγανη, λεμόνι παίρνει η συνταγή;
 
pastaflora
6. 22-12-2009 01:56
 
Ax pastaflora μου μάλλον δε σε πρόλαβα, ελπίζω να σου έγιναν όμορφα και να τα απολαύσατε. 
Ρίγανη, λεμόνι εγώ για να πω την αλήθεια δεν έχω βάλει σ αυτή τη συνταγή, τώρα βέβαια δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και να μας πεις και το αποτέλεσμα. :)  
Να πω ότι αυτή είναι μιά συνταγή γερμανική , την πρωτοδοκίμασα στη Βιέννη απ όπου και η συνταγή, εκεί μάλιστα έχουν κάτι μπριζολάκια χοιρινά λίγο μεγαλύτερα από τα δικά μας παϊδάκια αλλά και με τις δικές μας μπριζολίτσες δε χάνουν καθόλου σε γεύση. Να ξέρετε όσο πιό πολύ ώρα στη μαρινάτα, τόσο πιό νόστιμα γίνονται. ;)
 
Faye
7. 09-10-2012 20:46
 
Ωραια μαριναδα,αλλα η ριγανη επιβαλετε. 
και ταιριαζει παρα πολυ.
 
kostasmpakoulis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )