Υλικά : Για τη γέμιση
- 200gr κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι ή 2 φρέσκα
- 3 πράσα μέτρια μόνο το άσπρο μέρος
- Μισή κούπα κρασί
- Λάδι
- Αλάτι , πιπέρι
- 1 κούπα μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1,5 κούπα γάλα
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 200 γρ διάφορα τυριά κίτρινα
Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε τη ζύμη τάρτας. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα πράσα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση σε λίγο νερό , για να φύγει η πολύ σπιρτάδα τους. Τα στραγγίζουμε και τ΄ αφήνουμε να κρυώσουν. Στην κατσαρόλα μας βάζουμε λίγο λάδι και τον κιμά μας και αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού μαραθεί λίγο , σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει. Σε 15 λεπτά περίπου προσθέτουμε και τα πράσα και λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε καλά , τα πράσα μας σχεδόν να λιώσουν. Όταν τελειώσουμε το βράσιμο η γέμιση θα πρέπει να έχει μείνει με το λάδι της σχεδόν. Τη βάζουμε στη άκρη και κάνουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και αφού το ανακατέψουμε περίπου 3 λεπτά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε εως ότου πήξει. Θέλουμε μια όχι πολύ σφικτή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τα 2/3 των τυριών και ανακατεύουμε να λιώσουν. Ενώνουμε τη μισή μπεσαμέλ με τη γέμιση και αφού την ανακατέψουμε καλά τη βάζουμε πάνω στην τάρτα μας. Βάζουμε πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα τυριά που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει η τάρτα μας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 8474 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |