Είναι μια συνταγή του Jamie Oliver, η οποία τυγχάνει να είναι και το αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών του άντρα μου. Υλικά (για 4 άτομα) - 1 πακέτο παπαρδέλες
- 1 κιλό πράσα κομμένα κατά μήκος στη μέση και χονδροκομμένα
- ¼ κ. προσούτο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- πιπέρι
Εκτέλεση - Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους ρίχνουμε και τα πράσα να μαραθούν. Προσθέτουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Παραλείπουμε εντελώς το αλάτι γιατί το προσούτο που θα βάλουμε στη συνέχεια είναι αρκετά αλμυρό.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ζεστό ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τα πράσα.
| | - Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας μας με το προσούτο, χαμηλώνουμε την εστία στο ελάχιστο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20'
| - Βράζουμε τις παπαρδέλες.
- Μετά το πέρας του χρόνου, και αφού έχουν μαλακώσει τα πράσα, αφαιρούμε το προσούτο, το χοντροκόβουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως με έχτρα τυρί. Καλή επιτυχία! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8728 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |