Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Παπαρδέλες με πράσα και προσούτο
Παπαρδέλες με πράσα και προσούτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 01/01/10
___4_400

Είναι μια συνταγή του Jamie Oliver, η οποία τυγχάνει να είναι και το αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών του άντρα μου.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 1 κιλό πράσα κομμένα κατά μήκος στη μέση και χονδροκομμένα
  • ¼ κ. προσούτο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους ρίχνουμε και τα πράσα να μαραθούν. Προσθέτουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Παραλείπουμε εντελώς το αλάτι γιατί το προσούτο που θα βάλουμε στη συνέχεια είναι αρκετά αλμυρό.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ζεστό ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τα πράσα.
__1_400_03
  •  Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας μας με το προσούτο, χαμηλώνουμε την εστία στο ελάχιστο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20'
  • Βράζουμε τις παπαρδέλες.
  • Μετά το πέρας του χρόνου, και αφού έχουν μαλακώσει τα πράσα, αφαιρούμε το προσούτο, το χοντροκόβουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως με έχτρα τυρί.

Καλή επιτυχία!

__2_400_03

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8742
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 04-01-2010 13:43
 
Με το που διάβασα τον τίτλο κατάλαβα οτι είναι δική σου η συνταγή Φλώρα μου. Φαίνεται καταπληκτική, γευστική και μυρωδάτη και θα δοκιμαστεί ;)
 
mariaZ
2. 04-01-2010 16:34
 
Παρα πολυ ωραιο Φλωρα μου!!Πρασο και προσουτο θα ειναι ανελαναληπτος συνδιασμος!Μπραβο!
 
margarita79
3. 04-01-2010 21:39
 
Απλά καταπληκτικό! Μπράβο!
 
vago
4. 05-01-2010 08:50
 
Σας ευχαριστώ :zzz  
Όντως είναι ανεπανάληπτος συνδυασμός αλλά αν το φτιάξετε προσοχή στο αλάτι(βάλτε μόνο στο νερό των ζυμαρικών) γιατί θα λυσσάξετε :upset
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/01/10 )