Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λαζάνια με μελιτζάνα και μοτσαρέλα
Λαζάνια με μελιτζάνα και μοτσαρέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 06/01/10
baa_4284_400

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια (αν ειναι μεγαλο το πυρεξ μας ισως χρειαστουμε και μια στρωση απο δευτερο κουτι)
  • 7-8 μελιτζάνες κομμενες σε φέτες
  • 350-400 γρ.μοτσαρελα(συν λιγο τριμμενο κεφαλοτυρι)
  • 1-2 ντοματες σε φέτες
  • 2 κουπες μπεσαμελ
  • 1 κουπα τυρι τριμμενο
  • 1 κουπα σαλτσα ντοματας (λιγο λαδι, χυμος ντοματας, αλατι, πιπερι και λιγη κανελλα)
  • 1 ποτηρι γάλα(εγω βάζω εβαπορε)
Εκτέλεση
  • Κοβουμε σε φετες κατα μηκος τις μελιτζανες και τις αλατιζουμε. Τις τηγανιζουμε ή τις ψήνουμε στο γκριλ μεχρι να ροδίσουν.
  • Σε ενα πυρεξ απλωνουμε στον πατο λιγη μπεσαμελ και απο πανω καλυπτουμε με φετες ντομάτας που εχουμε αλατισει ελαφρα.
  • Στρωνουμε την πρωτη στρωση λαζανια και απλωνουμε με ενα κουταλι λιγη σαλτσα ντοματας την οποια βρασαμε μέχρι να δλεσει με ελαχιστο νερο, λαδι, αλατι και πιπερι σε μια κατσαρολιτσα.
img_0624_400img_0627_400img_0662_400
  • Απο πανω βαζουμε τις φετες μελιτζανας να ακουμπαει η μια πανω στην αλλη για να μη μενουν κενα.
  • Ξανα λαζανια και σαλτσα και βαζουμε μια στρωση μοτσαρελα συν λιγο τριμμενο κεφαλοτυρι ή γραβιερα γιατι η μοτσαρελλα ειναι λιγο ουδετερη και αναλατη.
  • Συνεχιζουμε ετσι τις στρωσεις αλλα φροντιζουμε να τελειωσουμε με λαζάνια.
  • Απλωνουμε την μπεσαμελ κα πασπαλιζουμε με το τυρι.
  • Απο τις γωνιες του πυρεξ ριχνουμε προσεχτικα το γαλα και την υπολοιπη σαλτσα ντοματας (αν μας εχει μεινει).
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους μεχρι να ροδσει καλα η επιφανεια.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 16912
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 08-01-2010 12:19
 
Μαργάριτα ό,τι ακριβώς έψαχνα. Έχω αγοράσει ένα πακέτο λαζάνια και δεν ήθελα τη γνωστή συνταγή με τον κιμά. 
Λατρεύω τις μελιτζάνες οπότε θα φτιαχτεί άμεσα !!!!!!!!!!!!!! Απλά έχω μια απορία, γιατί να ξεκινήσουμε στο ταψί με μπεσαμέλ και όχι με λαζάνια ?
 
sgr
2. 08-01-2010 12:23
 
Ετσι το κάνω παντα sgr ακομα και οταν κανω με κιμα βαζω κατω λιγη μπεσαμελ και απο πανω φετες ντοματας για να μην κολλαει το ζυμαρικο στον πατο. 
Στο λεω εγγυημενα :grin
 
margarita79
3. 08-01-2010 13:18
 
οκ τότε, κάτι παραπάνω γνωρίζεις γιατί δεν τα έχω φτιάξει ποτέ ! :)
 
sgr
4. 08-01-2010 15:02
 
Ότι έχει μελιτζάνα - μπαίνει κατυθείαν στα αγαπημένα - ασυζητητί!!! 
Όσο για την φώτο - Μαργαρίτα μου δεν έχω λόγια με απογείωσες!!! :zzz
 
linmak88
5. 08-01-2010 15:07
 
Λοιπόν, όχι-όχι επανέρχομαι για να στα πω ένα χεράκι Μαργαρίτα μου γιατί αυτό που βλέπω...απλώς δ ε ν υ π ά ρ χ ε ι !!!!!!! Τα'χω δει όλα! Δεν έχω δει καλύτερο!!! Τα νεύρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!! :upset
 
linmak88
6. 08-01-2010 15:09
 
Λοιπόν, το κοιτώ, το ξανακοιτώ και επαναλαμβάνω....Τα νεύρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!! :upset
 
linmak88
7. 08-01-2010 17:36
 
Τέλειοοοοοοοο!Συγχαρητηριαααα!!! !
 
stellini
8. 08-01-2010 17:42
 
Φαίνεται τέλειο! Η μοτσαρέλα έχει και χαμηλά λιπάρα!!
 
GIOTA1983
9. 08-01-2010 18:10
 
Εύγε Μαργαρίτα! 
Πολύ ωραίο φαγητάκι μας κερνάς σήμερα! \"Αγαπήθηκε\" ήδη :zzz :zzz
 
Flora
10. 08-01-2010 18:42
 
την φτιάχνω και εγώ με μπλολικη μοτσαρέλλα και είναι σκέτη κόλαση όταν λιώνει στο στόμα.
 
christia
11. 08-01-2010 22:02
 
Μαργαριτούλα μου τέλειο το φαγητό. Νοιώθω την γεύση του ήδη και νομίζω οτι θα φτιαχτεί σύντομα
 
mariaZ
12. 09-01-2010 12:59
 
ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
 
nitsa2009
13. 09-01-2010 16:14
 
Ευχαριστω για τα καλα σας λόγια η αληθεια ειναι οτι ξεφευγει λιγο απο τα συνηθισμενα αν ψαχνουμε για εναλλακτικη προταση μαγειρεματος.αν δε θελετε τη μελιτζανα μπορειτε να αντικαταστησετε τη στρωση αυτη με πιπεριες σωταρισμενες και μανιταρια.
 
margarita79
14. 15-02-2011 10:06
 
Μαργαρίτα αν βάλω γκούντα αντί για μοτσαρέλα;
 
tamar
15. 16-02-2011 01:34
 
Θεωρω οτι η μοτσαρελλα ειναι πιο ουδετερο τυρι και ταιριαζει ιδανικα με τη μελιτζανα επισης δε σφιγγει τοσο οταν κρυωνει.Δε ξερω πως θα ηταν με γκουντα.Το φαγητο αυτο το ειχα μαθει απο μια θεια μου και εκεινη ετσι το κανει.Αν δοκιμασεις με κατι αλλο μας λες.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )