Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρυδόκρεμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fraoulitsa   
Πέμπτη, 07/01/10
Υλικά
  • 11/2 ποτήρια καρύδια κομμένα
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 4 αυγά
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
Υλικά κρέμας
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 5 κουταλιές αλευρι
  • 5 ποτήρια γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 1 μορφατ κορνέτ +1 ποτήρι γάλα
  • καρύδια για στόλισμα
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπώλ, κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μετά βάζουμε τα καρύδια με το κακάο.
  • Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη διπλώνουμε στο μίγμα μας με ελαφριές κινήσεις.
  • Βάζουμε το πιο πάνω μίγμα σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσει
  • Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε μικρούς κύβους.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Κτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας και την ψήνουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Ενώνουμε την κρέμα με τους κύβους του΄κέικ που έχουμε ψήσει και τα βάζουμε όλα αυτά σε ένα πυρέξ
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και μετά ετοιμάζουμε τη μόρφατ κορνέτ με το γάλα και την βάζουμε απο πάνω απο το γλυκό. Στολίζουμε με καρύδια.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10289
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 08-01-2010 22:25
 
Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοτυπη ιδέα!
 
linmak88
2. 08-01-2010 22:33
 
Πραγματι ενδιαφέρουσα Μπράβο Φραουλίτσα
 
mariaZ
3. 08-01-2010 22:59
 
πως σερβιρεται?βγαινει κομματι?
 
maraki84
4. 09-01-2010 13:19
 
πολυ πρωτοτυπο το γλυκακι σου!!! αλλα εχω αποριες:αυτο που ψηνουμε εχει την μορφη κεικ-παντεσπανι?σαν μπρουνις περιπου? την κρεμα την ριχνουμε πανω απο το ταψακι με το κεικ-παντεσπανι δηλαδη την απλωνουμε και μετα το σερβιρουμε σαν κομματι? τελειο φαινεται παντως σιγουρα θα το δοκιμασω!!! :p
 
papaki
5. 25-01-2010 11:59
 
Papaki, το κέικ είναι λεπτό σαν μπράουνις δηλαδή. Μετά που θα ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε μικρούς κύβους και το ενώνουμε με την κρέμα. Απλώνουμε το μίγμα κέικ - κρέμας στο πυρέξ. Μετά ετοιμάζουμε την Μορφατ. Σερβίρεται ευκολα γιατί κόβεται σε κομμάτι. :) :)
 
fraoulitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )