Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό ψαρονέφρι ή μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μήλο και πιπεριά
Χοιρινό ψαρονέφρι ή μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μήλο και πιπεριά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 09/01/10

Χθές σε ένα μουσικό ταβερνάκι, με πολλή νόστιμη και πεντακάθαρη κουζίνα, στην Γεύση και Μελωδία όπου ο σεφ είναι και φοβερός κιθαρίστας και τραγουδισταράς, πήγαμε λόγω της επετείου μας (43 χρόνια) και φάγαμε και τραγουδήσαμε.... Μεταξύ των φαγητών, φάγαμε το πεντανόστιμο φαγάκι, του οποίου την συνταγή μου χάρισε ο σεφ για να σας την αφιερώσω....

Το ταβερνάκι είναι στην Ν.Χαλκηδόνα πίσω από τον Σκλαβενίτη.....
Ιδού λοιπόν η συνταγούλα!!!!

Υλικά και σκεύη που θα χρειαστούμε:
  • 1 Ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτά φιλετάκια.
                           ή
  • μπιφτέκια πολύ λεπτά πλακέ μοσχαριού
  • 1-2 ξυνόμηλα ψιλοκομένα σε κυβάκια
  • λίγη γλυκειά πάπρικα του πάει… και
  • ελάχιστη καυτερή… αυτά είναι γούστα…
  • αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοκομμένο,
  • λίγο σπορέλαιο για να είναι πιο ελαφρύ….
  • 1 πιπεριά κέρατο ανά μερίδα ολόκληρη,
  • 1 πιπεριά ανά μερίδα ψιλοκομμένη ,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σχεδόν ψιλοκομμένο ,
  • 1 τηγάνι, και 1 ταψάκι…
Πάμε να το φτιάξουμε:
  • Στο τηγάνι σοτάρω ελαφρά τα φιλετάκια.
  • Στο ταψάκι βάζω λαδάκι στον πάτο, και στρώνω το κρεμμύδι παντού.
  • Επάνω απλώνω το μήλο σε φετάκια ή κυβάκια ψιλά και την λιωμένη ή ψιλοκομμένη πιπεριά, και από επάνω, απλώνω τα αλατοπιπερωμένα και σοταρισμενα φιλετάκια.
  • Από επάνω καθίζω τις ολόκληρες πιπεριές.
  • Προσθέτω στην άκρη και 1 μπρίκι νεράκι ζεστό, και το ψήνω στους 230 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά και να μείνει με το λαδάκι του.
  • Σερβίρεται σκέτο η το συνοδεύετε με τηγανιτές πατάτες η με ότι θέλετε. Βάζετε κάτω την μεγάλη πιπεριά και από επάνω τα σκαλοπίνια και την σάλτσα.

Σερβίρετε με 1 ποτήρι λευκό μρασί μοσχοφίλερο!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5094
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 11-01-2010 20:55
 
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή Φαίνεται καταπληκτική :eek
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )