Υλικά: - 2 κρόκους αυγού
- 4 κουτ. Σούπας ζάχαρη
- 200γρ. Μασκαρπόνε
- 1/4λτ. Κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 2 μπανάνες
- 1 φλ. Γάλα
- Σαβαγιάρ
- Κακάο
Εκτέλεση: - Παίρνουμε το γάλα και βάζουμε κακάο όσο θέλουμε κι ανακατέβουμε καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το μασκαρπόνε κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί και έπειτα την προσθέτουμε στην κρέμα που φτιάξαμε νωρίτερα.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες.
- Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ και κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε με το μισό φλ. Γάλα με κακάο που φτιάξαμε πρώτο. Από πάνω στρώνουμε το 1/3 της κρέμας και από πάνω τις μισές φετούλες μπανάνας.
- Κάνουμε δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στρώνουμε το επόμενο τρίτο της κρέμας και βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας κι από πάνω βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε.
Βάλτε το τιραμισού για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο και έπειτα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Εγώ το κακάο από πάνω το ρίχνω την ώρα που το σερβίρω! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8045 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |