Υλικά : - 400 γρ. ταλιατέλες
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μαζί με το φύλλωμα (κομμένα)
- 3-4 κουτ. σούπας μουστάδρα απαλή
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού κάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση : - Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν.
- Μαζεύουμε το κοτόπουλο στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε το σκόδρο και τα κρεμμυδάκια. Τα σκεπάζουμε με το κοτόπουλο.
- Σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρι (αν βάλουμε) και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατέλες.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε στο τηγάνι και τις ταλιατέλες και τα ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 7062 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |