Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ταλιατέλες με σάλτσα μουστάρδας
Ταλιατέλες με σάλτσα μουστάρδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από huana   
Τετάρτη, 13/01/10
Υλικά :
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μαζί με το φύλλωμα (κομμένα)
  • 3-4 κουτ. σούπας μουστάδρα απαλή
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μαζεύουμε το κοτόπουλο στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε το σκόδρο και τα κρεμμυδάκια. Τα σκεπάζουμε με το κοτόπουλο.
  • Σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρι (αν βάλουμε) και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε για 20 λεπτά. 
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατέλες. 
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.  
  • Βάζουμε στο τηγάνι και τις ταλιατέλες και τα ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 7062
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 15-01-2010 09:29
 
Μμμμ πολύ ωραίο ακούγεται θα το δοκιμάσω σίγουρα... :p
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )