Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπιφτέκια της μαμάς μου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mariae   
Τετάρτη, 13/01/10

Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια !

  Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα ή καλύτερα ¾ του φλυντζανιού φρυγανιά
  • 1 ζωμό για ζυμαρικά χορταρικών
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλάκι Baking Powder
  • δυόσμο  φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξηρό
  • 3 κουταλιές χαλούμι ή άλλο τυρί  σε μικρά κομματάκια ή τριμένο
  • 2-3 κουταλιές κρασί κόκκινο ξηρό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύω το ζωμό σε χλιαρό νερό και μουλιάζω τη φρυγανιά ή το ψωμί. Σε λεκάνη αναμειγνύω τον κιμά, τη φρυγανιά ή το ψωμί, το κρεμμύδι,  το αυγό, το μαϊντανό, το Baking Powder, το δυόσμο, το χαλούμι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσοχή στο αλάτι γιατί ο ζωμός και το χαλούμι ήδη περιέχουν αλάτι. Ζυμώνω το μείγμα του κιμά πάρα πολύ καλά και βάζω για λίγο στο ψυγείο.  Στη συνέχεια πλάθω τα μπιφτέκια, τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι, και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Γίνονται πολύ ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.

Καλή όρεξη !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13837
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 15-01-2010 10:22
 
Πολυ ωραια μπιφτεκια!!Ειδικα η προσθηκη τυριου ειναι τελεια ιδεα!!Σε ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη.
 
margarita79
2. 15-01-2010 11:48
 
bravo
 
ilias444
3. 15-01-2010 16:25
 
πολύ ωραία συνταγή, Θα τη δοκιμάσω
 
voula
4. 21-02-2010 16:47
 
Πολύ ωραία συνταγή, την ακολούθησα κατα γράμμα αλλά κάπου έχω λάθος νομίζω... Όταν έβαλα την φρυγανία μέσα στο μείγμα νερού και ζομού έγινε ένα πολύ πηκτό μίγμα και όταν το έβαλα στη λεκάνη μαζί με τα άλλα υλικά το μείγμα δεν έγινε ομοιόμορφο αφού μπορούσες να διακρίνεις μεγάλα κομμάτια της φρυγανίας... Τι έκανα λάθος ?
 
panklitos
5. 22-02-2010 09:02
 
Ευχαριστώ Μαργαρίτα, Ilias444, Βούλα. Πράγματι είναι πολύ εύγευστη συνταγήτης μάνας μου. 
Panklito θα μπορούσες να προσθέσεις ακόμα λίγο νερό ή λίγο γάλα ή ακόμα λίγο κρασί. Δεν πρέπει να διακρίνεις τη φρυγανιά στο μείγμα. Επίσης το μείγμα πρέπει να ζυμωθεί καλά και μετά να πλάσεις τα μπιφτέκια.
 
mariae

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/01/10 )