Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια !
Υλικά - 1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα ή καλύτερα ¾ του φλυντζανιού φρυγανιά
- 1 ζωμό για ζυμαρικά χορταρικών
- 1 αυγό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλάκι Baking Powder
- δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξηρό
- 3 κουταλιές χαλούμι ή άλλο τυρί σε μικρά κομματάκια ή τριμένο
- 2-3 κουταλιές κρασί κόκκινο ξηρό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση Διαλύω το ζωμό σε χλιαρό νερό και μουλιάζω τη φρυγανιά ή το ψωμί. Σε λεκάνη αναμειγνύω τον κιμά, τη φρυγανιά ή το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, το Baking Powder, το δυόσμο, το χαλούμι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσοχή στο αλάτι γιατί ο ζωμός και το χαλούμι ήδη περιέχουν αλάτι. Ζυμώνω το μείγμα του κιμά πάρα πολύ καλά και βάζω για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθω τα μπιφτέκια, τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι, και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Γίνονται πολύ ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια. Καλή όρεξη !
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |