Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Κανταΐφι Νο.04 (με γέμιση κρέμας γαλακτομπούρεκου)
Κανταΐφι Νο.04 (με γέμιση κρέμας γαλακτομπούρεκου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από hambo   
Κυριακή, 17/01/10
Υλικά :
  • 1 λίτρο Γάλα
  • 1,5 φλ. Ζάχαρη
  • hambosp1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 Αυγά
  • 50 γρ. Βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακετο μαλλι κανταιφιου

για το σιροπι

  • 2  ποτήρια νερό
  • 3  ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά.
  • Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι. Ρίχνετε σιγά-σιγά στην κρέμα με το γάλα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά και αφήστε το να κρυώσει.
  • Από 1 πακετο βιταμ, κρατάτε λιγο για το ταψι και το υπολοιπο λιωμενο το έχουμε για να περιχυσουμε τα κανταιφια
  • Παίρνετε  λιγο μαλλι απο κανταιφι, το ανοιγετε και γεμιζετε απο το μειγμα, τυλιγετε και τοποθετειτε σε βουτυρωμενο ταψι (να ειναι οσο γινετε κοληττα το ενα με το αλλο)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και σιροπιαζουμε (καυτο σιροπι σε κρυο κανταιφι)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18206
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-01-2010 06:37
 
εντάξει νομιζω οτι οι συνταγές του hambo εχουν γίνει πια συνταγές που θα δοκιμάσουμε σίγουρα κάποια στιγμή. Διαφορετικές και εντυπωσιακές. όσο για την σφραγίδα Hambo Specials είναι πολύ καλή. Μπράβο Hambo Ευχαριστούμε
 
mariaZ
2. 20-01-2010 21:42
 
αντί για ειδική κατηγορία, έβαλα στάμπα :grin :grin
 
ArXoS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/11/12 )