Υλικά :
- 1 λίτρο Γάλα
- 1,5 φλ. Ζάχαρη
- 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 6 Αυγά
- 50 γρ. Βούτυρο γάλακτος
- 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα λεμονιού
- 1 πακετο μαλλι κανταιφιου
για το σιροπι
- 2 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση - Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά.
- Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι. Ρίχνετε σιγά-σιγά στην κρέμα με το γάλα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά και αφήστε το να κρυώσει.
- Από 1 πακετο βιταμ, κρατάτε λιγο για το ταψι και το υπολοιπο λιωμενο το έχουμε για να περιχυσουμε τα κανταιφια
- Παίρνετε λιγο μαλλι απο κανταιφι, το ανοιγετε και γεμιζετε απο το μειγμα, τυλιγετε και τοποθετειτε σε βουτυρωμενο ταψι (να ειναι οσο γινετε κοληττα το ενα με το αλλο)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και σιροπιαζουμε (καυτο σιροπι σε κρυο κανταιφι) Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 18206 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |